Zoek op land, regio of reis

×

Ring of Kerry...

De indrukwekkende Ring of Kerry

De Ring of Kerry (179km) is een populaire route in Ierland die u zeker niet mag missen. Of u nu tegen de klok in of met de klok meerijdt, u heeft hier de mooiste uitzichten en ontdekt de meest bijzondere plekjes.

Als uitvalsbasis kunt u denken aan plaatsjes als Killarney, Kenmare of een ander plaatsje aan de route verblijven en hiervandaan het schiereiland Iveragh rondrijden. Hoewel de route in één dag te rijden is, raden wij u aan om hier meer tijd voor te nemen. Zo kunt u op uw gemak genieten van deze prachtige omgeving.

De noordzijde van de route gaat langs de baai van Dingle, en plaatsen als Killorglin en Glenbeigh. Rij door naar Valentia Island en ontdek Doulus Head, Bolus Head en de Skellig Islands. Valentia is aan de oostzijde bereikbaar via een pont, aan de westzijde via een brug. U reist door en halverwege komt u het standbeeld van Charlie Chaplin tegen, de filmster was gek op het plaatsje Waterville en verbleef hier regelmatig. Bezoek onderweg de botanische tuin van het Derrynane National Historic Park (ten westen van Castlecove). Reis door naar het Staigue Fort Staigue, een verwoeste stenen ringfort vijf kilometer ten westen van Sneem. Het fort stamt uit de late ijzertijd, waarschijnlijk ergens tussen 300 en 400 na Christus, als een verdedigingsbolwerk voor een lokale heer of koning. Ga door en geniet van uit het uitzicht vanaf Ladies View. Het is een deel van het Nationaal Park Killarney. Naar verluidt komt de naam van de hofdames van koningin Victoria, die zeer onder de indruk waren van het uitzicht toen het gezelschap in 1861 deze plaats bezocht.

Wilt u liever een wandel- of fietsreis maken in deze prachtige omgeving, vraagt u dan zeker naar de mogelijkheden.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips