Zoek op land, regio of reis

×

De Borders...

De Borders

Overblijfselen van Romeinen, indrukwekkende ruïnes en historische (land)huizen, u vindt het allemaal in de Schotse Borders. Dit raadsgebied ligt in het zuidoosten aan de grens van Engeland. Dit gebied wordt voornamelijk gebruikt door mensen die op doorreis zijn naar de hoofdstad van Schotland. Dit is erg zonde, deze regio heeft namelijk veel te bieden.

In de Schotse Borders zijn veel sporen te zien van de bijzondere geschiedenis. Een voorbeeld hiervan zijn de ruïnes van vier belangrijke abdijen, die tijdens de reformatie ontmanteld werden. Door deze ruïnes te bezoeken krijgt u een goede indruk van het kloosterleven en het geestelijke leven in de middeleeuwen. Ook ligt u de mogelijkheid om de vele historische huizen, zoals Floors Castle of Neidpath Castle te bekijken.

Bent u fan van de Da Vinci Code? Dan bent u in deze regio aan het goede adres. Het Abbotsford bij Melrose en Rosslyn Chapel, is namelijk bekend van de roman. Het Abbotsford, gebouwd in de 15e eeuw door Sir William St Clair, speelt een rol in de Da Vinci Code. Hier woonde tevens de bekende Schotse schrijver Sir Walter Scott.
Naast de indrukwekkende geschiedenis, heeft het gebied ook een geweldige natuur. De Schotse Borders biedt de perfecte gelegenheid om de regio wandelend of per fiets te ontdekken. Bovendien kunt u verschillende vogelsoorten spotten in het 3.000 hectare grote Hirsel Country Park.

Door het gehele jaar organiseert de regio diverse evenementen. Lees bijvoorbeeld uw favoriete boek op het Borders Book Festival in Melrose, neem uw dansschoenen mee naar het Innerleithen Music Festival of bezoek 's werelds oudste en grootste paardensportfestival: The Common Ridings.

De Schotse Borders, waar geschiedenis tot leven komt, waar u van de natuur geen genoeg krijgt en waar u mooie herinneringen kunt maken bij de verschillende festivals. Ontdek en ervaar de geweldige regio.

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips