Zoek op land, regio of reis

×

Hebriden...

Hebriden

Als u dacht dat Schotland alleen bekend stond om zijn uitgestrekte landschap op het vasteland, dan heeft u het mis. In de Hebriden maakt u kennis met de mooiste eilanden van Schotland. De belangrijkste eilandengroep zijn de Binnen- en Buiten-Hebriden, die u kunt vinden in het westen van Schotland. De eilanden zijn per veerboot bereikbaar en in sommige gevallen is het mogelijk om een eiland te bereiken met het vliegtuig.

De Binnen-Hebriden
De Binnen-Hebriden bestaan in totaal uit 13 eilandjes waarvan de grootste en bekendste eilanden Skye, Mull, Islay, Jura, Raasay en Staffa zijn. Het eiland Skye is het grootste eiland betreft de Binnen-Hebriden en het is het een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Schotland. Het eiland bevat een prachtig landschap met onder andere de Cuillin-bergketen die vanaf elk punt op het eiland te zien is. Ook krijgt u de kans om dieren in het wild zien, zoals herten, Schotse 'wildcats' en berghazen en kunt u de verschillende kastelen ontdekken. Voor echte whiskyliefhebbers is het eiland Islay de perfecte bestemming. Dit eiland staat bekend om de acht werkende distilleerderijen, waar u van harte welkom bent om het productieproces te zien en de whisky te proeven. Het eiland Mull is het op een na grootste eiland en staat bekend om zijn gekleurde huisjes aan de rand van de haven. Bovendien geeft dit eiland u de kans om zeldzame zeearenden te zien. Vanuit dit eiland kunt u een boottocht maken naar het onbewoonde eiland Staffa, dat voornamelijk bekend staat om de unieke zee grot Fingals Cave.

De Buiten-Hebriden
Aan de uiterste westgrens van Schotland en dus Europa, bevinden zich de Buiten-Hebriden. Hier vindt u 6000 jaar historie, rust, ruimte en een prachtige natuur. De grootste en bekendste eilanden van de Buiten-Hebriden zijn: Lewis, Harris, Barra, Benbecula, Berneray, North Uist, South Uist en de eilandengroep Saint Kilda. De eilanden Lewis en Harris zijn samen één eiland en is daarmee het grootste eiland van de Buiten-Hebriden. Lewis staat bekend om de mysterieuze staande stenen en de kustlijn met fotogenieke kliffen. Harris is daarentegen erg bergachtig en beschikt over mooie stranden aan een azuurblauwe kust. Ook op het eiland Barra kunt u genieten van kristalheldere wateren aan de kust. In North Uist kunt u voornamelijk archeologische vondsten zien zoals grafheuvels, steencirkels en South Uist is meer bergachtig met als het hoogste de ruim 600 meter hoge Beinn Mhor. Het kleine eilandje Benbecula is met een dijk verbonden aan de naastliggende Uist waar u kunt genieten van een vlak landschap met veel kleine meertjes (lochans). Verder kunt u ook nog afreizen naar het verlaten eiland van St Kilda, wat tegenwoordig een UNESCO werelderfgoed locatie is.

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips