Zoek op land, regio of reis

×

Orkney...

Orkney, de rots in de branding

70 eilanden ten noorden van Schotland vol met flora en fauna, geschiedenis, stranden en cultuur, is wat u vindt als u Orkney bezoekt. De eilanden zijn gevormd door de zee en de wind en van de 70 eilanden zijn 20 onbewoond. Door de aanwezige wind zijn er vrijwel geen bomen op dit eiland. Orkney is bereikbaar per veerboot of vliegtuig.

Op het eiland zult u zich verbazen over talloze historische resten uit de steentijd en de ijzertijd, de tijd van de Vikingen en de middeleeuwen. Van alle Orkney eilanden is Mainland Orkney het grootste en meest bezochte eiland. Op dit eiland kunt u de Viking-kathedraal bewonderen in de oude hoofdstad Kirkwall. Ook vindt u hier gezellige winkelstraatjes, leuke restaurants, destilleerderijen en een schattige vissershaven.

Waarschijnlijk bent u al enthousiast, maar Orkney heeft nog meer verrassingen voor u. Aan de oevers van Orkney krijgt u de kans om mogelijk potvissen, dolfijnen, walvissen en andere zeedieren te zien. Ook is Orkney een van de drukste vliegroutes voor migrerende vogels, zoals papegaaiduikers, noordse stormvogels en andere zeldzame vogels. Bovendien biedt Orkney u de gelegenheid om de magische Aurora Borealis, ook wel bekend als het noorderlicht, te zien. Daarnaast zijn er ruige kliffen, diepe grotten en hoge rotsen in de branding te zien. Een bekende en populaire rots is de Old Man of Hoy.

Naast Mainland Orkney worden de eilanden Rousay, Hoy en Greamsay ook vaak bezocht. Het eiland Rousay staat ook wel bekend als het `Egypte van het Noorden´. Hier bevinden zich namelijk meer dan 150 archeologische sites, inclusief een 5000 jaar oud gewelfd graf. Het eiland Hoy beschikt over resten uit de prehistorie en de Vikingstijd. Daarnaast biedt de kustlijn van Hoy geweldige wandelmogelijkheden. Voor een wandelvakantie kunt u het best het eiland Greamsay bezoeken. Op dit eiland is er namelijk zo goed als geen verkeer. Bovendien kunt u vanaf het zandstrand bij Sandside genieten van het prachtige uitzicht over Scapa Flow.

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips