Zoek op land, regio of reis

×

Zuidwest-Schotland...

Zuidwest-Schotland, verrassend en uniek

Het zuidwesten van Schotland wordt vaak over het hoofd gezien, omdat het niet erg op de route ligt naar de Hooglanden in het noorden en westen. Dat is geen reden om dit prachtige gebied van Schotland over te slaan. Zuidwest-Schotland bestaat uit een aantal raadsgebieden, waaronder het grote Dumfries & Galloway en South Ayrshire.

Aan de kust van Dumfries & Galloway vindt u indrukwekkende zee kliffen en schitterende zandstranden, de perfecte locatie voor een mooie strandwandeling. Voor de natuurliefhebbers is Galloway Forest Park, een van de grootste bossen van het VK, of het natuurreservaat Mull of Galloway een geschikte plek om een te worden met de natuur. Ook het Threave Estate is een prachtig natuurgebied met diverse wandel- en fietsroutes. Hier vindt u ook Threave Gardens, waar zich een open landhuis bevindt en de op het eiland liggende ruïne Threave Castle. Op de oever vindt u een paal met daarop een enorme bel. Als u deze bel luidt zal de schipper naar u toe varen en u in zijn kleine bootje naar de overkant brengen. Daarnaast zijn er door het milde klimaat en de warme golfstroom veel mooie tuinen te bezoeken, zoals de Crichton Garden en de Dunskey Garden. Ook kunt u de ruïne van Caerlaverock Castle bewonderen, waar u na uw bezoek kunt uitrusten in een van de gezellige restaurantjes in het bezoekerscentrum van Caerlaverock Castle

In Ayrshire vindt u huisjes uit de 15e eeuw en leert u meer over de Schotlandse nationale dichter, Robert Burns, die hier heeft geleefd en gewerkt. U kunt het geboortehuis van Robert Burns bezoeken in Alloway. Ook kunt zich laten verrassen door het indrukwekkende Culzean Castle aan de kust. Dit was de speeltuin van David Kennedy, de 10e graaf van Cassillis. Of u nou dol bent op wandelen, graag tuinen bezoekt, interesse hebt in architectuur of gewoon de geschiedenis heel interessant vindt, bij Culzean Castle bent u aan het goede adres.

Ook al is Zuidwest-Schotland niet erg bekend, dit gebied kan evengoed aan al uw wensen voldoen. Leuk voor alle leeftijden en vol verrassingen.

Loch Ness, Schotse Hooglanders & whisky...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Kies voor een fly-drive, een roadtrip of een city trip naar Schotland en maak kennis met een ruige kustlijn, kastelen, meren, eilanden en prachtige steden. Schotland biedt een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de Schotse Hooglanden, de kastelen vertellen u over oude legendes en in de steden kunt u dwalen door de eeuwenoude straten. Verwonder u over de schoonheid van dit bijzondere land waar men graag een kilt draagt, haggis eet en een glas whisky drinkt.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips