Zoek op land, regio of reis

×

Andalusië...

Andalucia, het zonnige zuiden van Spanje!

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat u onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes.

Wie het liefst zo veel mogelijk zonnestralen wil pakken tijdens de vakantie, is in Andalusië aan het juiste adres. Hier zijn de meeste zonuren en de hoogste temperaturen van het land, waardoor het landschap woestijnachtiger is dan is de rest van het land. Dit gebied, wat veel meer te bieden heeft dan alleen de stralende zon, laat de invloed van het verleden nog rijkelijk doorschijnen in haar karakter. De Moorse invloed is namelijk tot op heden nog te zien in de prehistorische, witte dorpjes die door het hele gebied te vinden zijn. De Moorse bouwstijl kan ook bewonderd worden tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld het prachtige Alhambra paleis in Granada.

De beste reistijd voor Andalusië

De ideale periode om Andalusië te bezoeken is tijdens de lente en herfst, van april tot juni en september tot november met temperaturen rond de 20 graden en hoger. Gedurende deze maanden zijn de temperaturen mild en aangenaam, waardoor u comfortabel kunt rondreizen en alle prachtige bezienswaardigheden kunt bewonderen. Bovendien vermijdt u de intense hitte van de zomer en de grote toeristenmassa's die vaak tijdens het hoogseizoen komen. Wie vooral van de zon en het strand houdt kan vanaf mei al terecht in Andalusië de temperatuur begint dan al op te lopen. De zomers zijn heet en droog en in de winter heeft een zachte temperatuur.

Het voor- en najaar zijn de beste maanden voor stedentrips naar de prachtige steden van Andalusië zoals Sevilla, Malaga, Granada en Cordoba. In de zomer is het daar te warm.

Dit mag u niet missen

Om de echte Andalusische cultuur te ontdekken mogen de UNESCO Werelderfgoedlijst locaties niet ontbreken tijdens uw reis. Bezoek in Cordoba het historische centrum met zijn indrukwekkende moskee, de kathedraal en het Alcázar-paleis in Sevilla en de monumentale locaties van Ubeda en Baeza in Jaen. Met als bijzonder hoogtepunt het Alhambra-paleis in Granada. Zoek de rust op in de indrukwekkende bergtoppen van de Sierra Nevada. Maak kennis met de witte dorpjes in de bergen van Cadiz en Malaga. Hier dwaalt u over de smalle straatjes, langs kleine pleintjes en dikke stadsmuren. Na al dat avontuur is het tijd om te ontspannen op een van de vele eindeloze stranden met het zonnetje op uw gezicht.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips