Zoek op land, regio of reis

×

Paradores - Middellandse Zee...

Unieke combinatie van strand en historie

Fly- drive| 8 dagen | Spanje

Ontdek de sporen die de geschiedenis aan de Middellandse Zee heeft achter gelaten en geniet van de heerlijke stranden lands de mooiste costa's

Vanaf 971,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly- drive | 8 dagen | Spanje

Hoewel de stranden langs deze route, die loopt van Valencia naar Malaga, jaarlijks miljoenen toeristen trekken, heeft deze regio heel wat meer te bieden. Vanwege de strategische locatie zijn, onder andere, de Grieken, Phoeniciers, Carthagers, Romeinen en Moren allemaal langs geweest en hebben ook allen hun sporen nagelaten. In het achterland vindt u vruchtbare velden, citrusplantages en diverse natuurparken. Een bezoek aan zowel Valencia als het Alhambra in Granada is prima in te plannen, maar als u liever gaat golfen, dan is dat in deze regio ook zeker mogelijk!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Valencia - El Saler, Parador de El Saler, 30 km
Dag 2: El Saler, Parador de El Saler
Dag 3: El Saler - Javea, Parador de Javea, 101 km
Dag 4: Javea - Lorca, Parador de Lorca, 235 km
Dag 5: Lorca - Mojacar, Parador de Mojacar, 85 km
Dag 6: Mojacar - Nerja, Parador de Nerja, 320km
Dag 7: Nerja, Parador de Nerja
Dag 8: Nerja - Luchthaven Malaga, 70 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op!
Maatwerk aanvraag

Dag 1 - 2: De rijke cultuur van Valencia

Het moderne Valencia, de derde stad van Spanje, is een centrum van handel en industrie. De economische en culturele bloeiperiode was in de 14e en 15e eeuw. Enkele van de mooiste gebouwen stammen uit deze tijd; de kathedraal, de Torres de Serranos, en het pronkstuk, de gotische Lonja, die in 1996 op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. De Lonja de la Seda is destijds gebouwd voor de handel in zijde. Deze groep van gebouwen illustreert de macht en rijkdom van Valencia als handelsstad. Grotesk gebeeldhouwde waterspuwers en andere beelden decoreren de buitenmuren van dit veilinggebouw dat tegenwoordig gebruikt wordt voor culturele evenementen.

Uw hotel, de luxe en moderne Parador de El Saler ****, ligt aan één van de beste golfbanen van Spanje. Met aan de ene kant een lagune en aan de andere kant de zee, is de ligging, midden in een natuurpark, best bijzonder te noemen. Houdt u niet van golfen, probeert u dan de spa in het hotel eens.

Route: Luchthaven Valencia (ophalen huurauto) - El Saler, 30 km

Dag 3: Duik in de geschiedenis van Javea

Javea, ook vaak geschreven als Xabia, heeft nog een oud, historisch centrum met smalle straatjes, gebouwen met boogportalen, hoge, gotische ramen en ijzeren decoraties. In de omgeving liggen tal van baaien en kapen en het Montgo natuurpark.

U overnacht in de Parador de Javea ****. De vele palmbomen in de tuin geven dit moderne hotel een exotisch tintje én de accommodatie ligt ook nog eens pal aan zee.

Route: El Saler - Javea, 100 km

Dag 4: De historische Parador de Lorca

De reisafstand vandaag naar Lorca is wat langer dan de eerste drie dagen van deze reis, maar uw volgende accommodatie, de Parador de Lorca, maakt deze lange reis meer dan goed. Middeleeuwse muren, christelijke torens, Joodse wijken, waterreservoirs, synagogen en sinaasappelplantages in en rondom Lorca zijn de erfenis van drie beschavingen. En u vindt ze allemaal terug in de Parador de Lorca ****. Gebouwd op de plek waar ooit het kasteel van Lorca stond, is de archeologische site volledig geïntegreerd in het moderne designhotel. Tevens vindt u er overblijfselen van een 15e-eeuwse synagoge, een Moors waterreservoir, muren uit de tijd van de Almohaden en een citadel, de Fortaleza del Sol. Dit 'fort van de zon' is getransformeerd tot een ruimte waar diverse evenementen plaatsvinden. Over moderne smaak valt misschien te twisten, maar de renovatie van dit alles is op zijn minst spectaculair te noemen.

Route: Javea - Lorca, 235 km

Dag 5: De witte dorpjes van Mojacar

Mojacar heeft één van de beste microklimaten van Spanje. Dit witte dorpje, gelegen op een heuvel, zou niet misstaan in de ring van witte dorpjes, de Pueblos Blancos, die meer westwaarts in Andalusië liggen en waarvan Ronda de meest bekende is.

Uw hotel, de moderne Parador de Mojacar ****, ligt aan het strand op een paar kilometer van het centrum van Mojacar, maar is in dezelfde stijl als het dorp gebouwd.

Route: Lorca - Mojacar, 85 km

Dag 6 - 7: De prachtige omgeving van Nerja

Als u de kustweg van Mojacar naar Nerja volgt, dan kunt u vlak voor Almería links afslaan naar de kust, waar het natuurpark Cabo de Gata ligt. Hier vindt u reusachtige klippen van vulkanisch gesteente, zandduinen, zoutvlakten en kleine besloten baaien. Duizenden trekvogels rusten hier op hun tocht van en naar Afrika. Daarna rijdt u door naar Nerja, gelegen in de regio La Axarquia, één van de Andalusische regio's met een sterke identiteit en traditioneel karakter. Vanuit uw parador is ongeveer 220 kilometer naar Granada, in tijd zo'n 2,5 uur. Maar het Alhambra, de Generalife en Albayzin, allen afkomstig uit de indrukwekkende nalatenschap van de Moren, zijn niet voor niets als eerste in Spanje op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Heeft u meer zin in een wandeling? Dan kunt u het Sierra Nevada natuurpark bezoeken of, de dichterbij gelegen Almijara bergen. En vlakbij huis liggen de Cuevas de Nerja, een reeks diepe grotten met wandschilderingen van vermoedelijk 20.000 jaar oud. Slechts enkele van deze kolossale ruimten zijn toegankelijk voor publiek.

De moderne Parador de Nerja **** ligt op een klif, aan zee en heeft een prachtig uitzicht op de Costa del Sol. En mocht u zich vanwege die klif zorgen maken over smalle, gladde stenen trappen naar het strand; niet nodig, er is een lift aanwezig. Nerja zelf is een modieuze vakantieplaats.

Route: Mojacar - Nerja, 240 km

Dag 8: Ontspannen stapt u het vliegtuig weer in

U rijdt vandaag naar de luchthaven van Malaga waar u uw huurauto inlevert. Heeft u nog geen zin heeft om Spanje te verlaten? Verleng dan uw reis, bijvoorbeeld met een reis langs paradores in het meer westelijk gelegen deel van Andalusië, inclusief steden als Cordoba en Sevilla.

Route: Nerja - Luchthaven Malaga (inleveren huurauto), 70 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten El Saler, Parador de El Saler
1 nacht Javea, Parador de Javea
1 nacht Lorca, Parador de Lorca
1 nacht Mojacar, Parador de Mojacar
2 nachten Nerja, Parador de Nerja

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Er is bij AVIS in Spanje geen maximum leeftijd; zolang u in het bezit bent van een geldig rijbewijs en u in staat bent om de auto te besturen mag u bij AVIS in Spanje een auto huren.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de El Saler

De Parador van El Saler is gelegen aan de beroemde en gelijknamige golfbaan, in het natuurreservaat van Albufeira aan de kust. De El Saler golfbaan is één van de top 10-golfbanen in Spanje. U kunt ook natuurreservaat Albufeira verkennen, waar een variëteit aan planten en dieren te vinden is. De stad Valencia ligt op slechts 18 km afstand. De El Saler golfbaan is één van de top 10-golfbanen in Spanje. De stad Valencia ligt op slechts 18 km afstand. De kamers zijn comfortabel en voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamer heeft bad of douche en toilet. Het hotel heeft een parking, receptie, bar, salons, lift, winkeltje en streek restaurant. Behalve de reeds genoemde golfbaan is er een sauna, zwembad en een voetbalveld.

Parador de Javea

De Parador van Javea wordt omringd door exotische tuinen en ligt aan de stranden van de Middellandse Zee in het pittoreske stadje Jávea. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, parking/garage, bar, lift, lobby, winkeltje, tuin met palmen, zwembad, Turks stoombad en fitnessruimte. Tevens heeft de Parador een uitstekend restaurant waar streekgerechten geserveerd worden. (In het hoogseizoen is verblijf op basis van halfpension verplicht).

Parador de Lorca

De Parador van Lorca is gelegen op het terrein van het Kasteel van Lorca en heeft een prachtig uitzicht over de stad. Het Castillo de Lorca werd in 1931 uitgeroepen tot een monument van cultureel belang en tot de overblijfselen behoren onder meer islamitische gebouwen uit de 10e eeuw, een synagoge en eeuwenoude muren. De kamers zijn voorzien van een telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een spa, een gratis binnenzwembad en een parking. Tevens kunt u in de Parador gebruik maken van een uitstekend specialiteiten restaurant en een bar.

Parador de Mojacar

De Pararador van Mojacar ligt aan het strand van Mojácar en biedt een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Het hotel wordt omgeven door mooie tuinen. Het strand ligt op loopafstand, het centrum van Mojácar ligt op minder dan 2 km en het Natuurpark Cabo de Gata bevindt zich op 20 minuten rijden van de accommodatie. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een specialiteiten restaurant, receptie, bar, lobby, winkeltje, tuin (grenst direct aan het strand) met zwembad, tennisbaan en gratis parking.

Parador de Nerja

De Parador van Nerja is gelegen op een pittoreske plek, vlakbij het uitzichtpunt "Balcon de Europa" en op 5 minuten lopen van het gezellig centrum van Nerja met diverse winkels en bars. Vanuit de accommodatie heeft u met een lift direct toegang tot het Burriana-strand. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort, zoals telefoon, TV, (satellietkanalen), kluisje, gratis wifi en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lift, winkeltje, restaurant, parking en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de Costa del Sol.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips