Zoek op land, regio of reis

×

Paradores Zuid Spanje...

Laat u verrassen door Andalusië

Fly-drive | 8 dagen | Spanje

Ontdek al het moois dat het verrassende Andalusië te bieden heeft in acht dagen. Ontdek de geweldige historie van de werelderfgoedsteden Sevilla, Cordoba en Granada.

Vanaf 967,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Spanje

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering symboliseert de ontspannen levensstijl van de Andalusiers. Maar Andalusie heeft zoveel meer te bieden; een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en er een fascinerende erfenis hebben achtergelaten, met name in de Werelderfgoedsteden Sevilla, Cordoba en Granada. Deze laatste ligt overigens niet op de route van deze rondreis maar deze kunt u wel eenvoudig vanuit Antequera bezoeken. Tijdens de reis verblijft u in prachtige Paradores die de reis net even wat meer karakter geven.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Malaga - Cordoba, Parador de Cordoba, 172 km
Dag 2: Cordoba, Parador de Cordoba
Dag 3: Cordoba - Carmona, Parador de Carmona, 109 km
Dag 4: Carmona, Parador de Carmona
Dag 5: Carmona - Arcos de la Frontera , Parador de Arcos, 117 km
Dag 6: Arcos de la Frontera - Antequera, Parador de Antequera, 145 km
Dag 7: Antequera, Parador de Antequera
Dag 8: Antequera - Luchthaven Malaga, 64 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op!
Maatwerk aanvraag

Dag 1 - 2: Neem een kijkje in de cultuur van de Moren

Na aankomst op de luchthaven van Malaga, haalt u uw huurauto op en gaat u weg naar Cordoba. Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad, en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is, op zijn minst, indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Cordoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Cordoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan.

Uw hotel, de moderne Parador de Cordoba ****, staat op de ruïnes van het in de 8e eeuw gebouwde zomerpaleis van Abd-ar-Rahman I, die hier in de 8e eeuw het kalifaat Cordoba stichtte. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Route: Luchthaven Malaga (ophalen huurauto) - Cordoba, 170 km

Dag 3 - 4: Geniet van het prachtige uitzicht in Carmona

U vervolgt uw reis naar Carmona. Op zo´n vijftien minuten rijden van Sevilla ligt het beeldschone stadje Carmona. Net als Sevilla is Carmona bewoond geweest door onder andere de Carthagen, Romeinen, Feniciërs, Arabieren en christenen. Vele monumenten in het stadje zijn hiervan nog getuige. De stad ligt op een heuvel en dat levert op sommige plaatsen een fantastisch uitzicht op! Bovendien is de afstand tot Sevilla binnen een half uurtje te overbruggen. Een van de vele pluspunten van de stad is dat de gebouwen die op de Werelderfgoedlijst staan, alle drie in de wijk Santa Cruz liggen; de enorme, gotische, 15e-eeuwse kathedraal van Sevilla met de 12e-eeuwse, moorse klokkentoren, La Giralda; de Archivo de Indias en de Reales Alcazares, het koninklijk paleis van Sevilla.

Uw volgende hotel, de schitterende Parador de Carmona ****, is een voormalig Arabisch fort uit de 14e eeuw. Gelegen op een heuvel, met indrukwekkende vergezichten, is het een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur. Het fort was een onderdeel van het Alcazar del Rey Pedro, het paleis van Pedro I, waarvan de ruïnes naast de parador liggen. Bezoek de oude wijk van het stadje, de Puerta de Sevilla of de Necropolis Romana, de uitgestrekte resten van een Romeinse begraafplaats, net buiten Carmona.

Route: Cordoba - Carmona, 110 km

Dag 5: Bewonder de architectuur van Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera is een karakteristieke witte stad met een doolhofachtige wijk. Het is de poort naar de Ruta de Pueblos Blancos, een ring van bergstadjes die in Moorse stijl zijn witgekalkt. De totale route is ruim 200 kilometer. Mocht u, na de overdosis architectuur van de afgelopen dagen, toe zijn aan wat rust, dan kan dat prima in deze landelijke omgeving.

Uw hotel, de Parador de Arcos de la Frontera ***, heeft een idyllische ligging met een prachtig uitzicht.

Route: Carmona - Arcos de la Frontera, 120 km

Dag 6 - 7: Via een indrukwekkende route naar Antequera

Als u vandaag een deel van de route langs de witte dorpjes wilt rijden, dan is het een optie om via Ronda te rijden. Gebouwd op een kalkrots, boven een zeer diepe kloof, is dit een van de meest spectaculair gelegen steden van Spanje. Vanwege deze ligging, was het een van de laatste bastions van de Moren. Het is ongeveer 40 kilometer om, maar vanwege de ligging is het handig rekening te houden met een extra uurtje. Een half uurtje rijden, ten zuiden van Antequera, ligt bovendien een klein nationaal park, El Torcal. Het is bekend vanwege zijn wonderlijke kalkstenen rotsformaties, die qua natuurschoon doen denken aan de nationale parken van het zuidwesten van de Verenigde Staten. U kunt kiezen uit verschillende wandelroutes en neem goede loopschoenen mee; bij regen worden rotsen glad.

Desgewenst kunt op dag 7 ook het Alhambra in Granada bezoeken, op een goed uur rijden van Antequera (110km) ligt Granada met het adembenemende Alhambra. Dit eeuwenoude fort is een van de meest bekende gebouwen ter wereld, en u hebt nu de kans om het te verkennen. Tegenwoordig vindt u op deze locatie nog gebouwen die hun oorsprong vinden in de dertiende eeuw. Het Rode Paleis, zoals het Alhambra ook wel wordt genoemd, is door zijn lange geschiedenis van verschillende culturen en invloeden een uniek bouwwerk dat getuigt van een rijke periode in de Europese geschiedenis. De locatie heeft vooral dienstgedaan als fort en paleis, en u kunt de sporen van zowel de Islamitische als de Christelijke wereld ontdekken. Soms vindt u zelfs stijlen die beide werelden met elkaar verweven. Dit maakt het Alhambra tot een schatkamer van culturele diversiteit en historische rijkdom. Wanneer u dit prachtige erfgoed bezoekt, draagt u bij aan het behoud en de erkenning ervan. Het is geen verrassing dat het Alhambra een welverdiende notering heeft in de lijst van het cultureel erfgoed van Unesco. Ga op ontdekkingsreis, ervaar de grootsheid van dit bouwwerk en laat u inspireren door de rijke geschiedenis die hier schuilgaat.

U overnacht in de Parador de Antequera ****. In deze moderne parador, met zijn rustige ligging en een, wederom, schitterend uitzicht, kunt u heerlijk bijkomen van uw reis door de bergen. Deze drukke handelsstad had een strategische betekenis in de Romeinse tijd, maar veel later ook als Moors grensfort ter verdediging van Granada. Ook hier weer veel kerken en bovendien een heus stierenvechtmuseum.

Route: Arcos de la Frontera - Antequera, 160 km

Dag 8: Vol mooie ervaringen weer naar huis

Helaas, het zit er weer bijna op; Na het ontbijt rijdt u terug naar Malaga alwaar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Antequera - Luchthaven Malaga (inleveren huurauto), 65 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Cordoba, Parador de Cordoba
2 nachten Carmona, Parador de Carmona
1 nacht Arcos de la Frontera, Parador de la Frontera
2 nachten Antequera, Parador de Antequera

Overnachtingen 10-daagse reis

3 nachten Cordoba, Parador de Cordoba
2 nachten Carmona, Parador de Carmona
1 nacht Arcos de la Frontera, Parador de la Frontera
3 nachten Antequera, Parador de Antequera

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Er is bij AVIS in Spanje geen maximum leeftijd; zolang u in het bezit bent van een geldig rijbewijs en u in staat bent om de auto te besturen mag u bij AVIS in Spanje een auto huren.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Cordoba

De Parador van Cordoba ligt aan de rand van de stad, op het voormalige terrein van Al-Rusafa, het zomerpaleis van Abderramán. Het bevindt zich op een heuvel omgeven door weelderige tuinen met een zwembad. Alle kamers hebben telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar/cafetaria met zomerterras, lift en een winkeltje. Verder heeft het hotel een schitterende tuin met zwembad, ligweide en ligstoelen, tennisbaan, speeltuin en een ruime parking. Voor maaltijden kunt u terecht in het stijlvolle restaurant van Parador de Córdoba. In dit restaurant kunt u de beste ingrediënten proeven, waaronder typische lokale en Spaanse producten. Bij de maaltijden worden exclusieve Spaanse wijnen geschonken.

Parador de Carmona

In het historische complex van Alcazar de Arriba, op een mooie plek in de oude stad ligt de Parador van Carmona. Deze voormalige Moorse vesting uit de 14e eeuw heeft een spectaculair uitzicht op het landschap en rivier de Corbones. De kamers in dit hotel beschikken over telefoon, (TV, Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een ruime parking, receptie, lobby, bar met terras, lift, winkeltje, patio met fontein, specialiteiten restaurant en tuin met zwembad. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar. Elke ochtend staat er een heerlijk vers ontbijt voor u klaar, waardoor u de dag rustig kunt starten.

Parador de Arcos de la Frontera

De Parador van Acos is gelegen in het historische centrum van Arcos dichtbij het beroemde kasteel en het stadhuis. Vanuit de Parador heeft u indrukwekkende uitzichten over de vruchtbare vlakten van de Andalusische stad Arcos de la Frontera. De Parador van Arcos de la Frontera is voorzien van traditionele Andalusische decoratie. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, lift, winkeltje, airconditioning en een openbare parkeergelegenheid op het pleintje vóór de Parador. Het restaurant serveert streekgerechten. Door de centrale ligging kunt u 's avonds het centrum in kunt gaan voor een avondwandelingetje en een drankje op een gezellig terras. Alle kamers hebben telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Parador de Antequera

De Parador van Antequera is een opvallend moderne hotel. Het biedt uitzicht op het prachtig landschap van Andalusië. Vanaf het buitenzwembad, het trendy terras en het elegante restaurant hebt u uitzicht op de rotsformaties en de zonsondergang. De Parador wordt omgeven door groene tuinen met een zwembad en terras. Door de ligging heeft u een geweldige uitzicht over het platteland en de stad Antequera. De kamers zijn ruim en hebben donkere parketvloeren en lichtgekleurde muren en plafonds. Ze zijn minimalistisch ingericht met eigentijdse meubels, koele kleuren en rustgevende verlichting. De Parador heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, airconditioning en mooie tuinen met zwembad. Rondom het hotel vindt u parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant biedt een rijke keuken geïnspireerd op de lokale- en streekgerechten. Vanuit de Parador van Antequera kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de grote steden van Andalusië, zoals Málaga, Granada, Sevilla en Córdoba. Het centrum van Antequera is in 10 minuten lopen te bereiken. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips