Zoek op land, regio of reis

×

Aragon...

Aragon

Aragon de regio voor cultuurliefhebbers met kloosters, kastelen en de speelse Mudejar-architectuur. De stad Teruel is een uitstekend voorbeeld van de Mudejar-architectuur en bekroond door UNESCO tot Werelderfgoed. Ontdek de diverse landschappen en de Pyreneeën tijdens een wandeling met eindeloze prachtig uitzicht. De enige manier om de dag te eindigen is met een glas Somontano wijn en de lokale gastronomie.

Dit mag u niet missen

In Zaragoza neemt u een stap terug in de tijd tussen de historische architectuur in de romaanse en cisterciënzerstijl. De basiliek van Nuestra Senora del Pilar mag als UNESCO Werelderfgoed locatie niet ontbreken tijdens uw reis. Voor frisse lucht wandelt door de prachtige landschappen van Alcalá de la Selva. In de provincie Huesca bewonderd u het cultureel erfgoed met tal van voorbeelden van Romaanse kunst en architectonische schatten in Jaca, Barbastro, San Juan de la Peña en Montañana en Huesca. Door dit gedeelte van Spanje loopt de beroemde pelgrimsroute de Camino (Sint-Jacobsweg).

De beste reistijd voor Aragon

Aragón, gelegen in het noorden van Spanje met Zaragoza als hoofdstad, kenmerkt zich door een mediterraan klimaat. Gedurende het hele jaar is er bijna geen neerslag in deze regio. De meeste regen valt in april, maar beperkt zich tot slechts 10 dagen. In de zomer kan het behoorlijk heet worden in Aragón, met een gemiddelde dagtemperatuur van 31 graden Celsius. In het noordelijke deel van Aragón bevinden zich de Pyreneeën, waar het over het algemeen kouder is en de winter langer aanhoudt. Aragón wordt gekenmerkt als een relatief warme regio. Indien u van plan bent veel te wandelen in deze omgeving, wordt het echter afgeraden dit in de zomer te doen. De temperaturen zijn dan te hoog en de omgeving te droog om actief bezig te zijn. De beste periodes om Aragón te bezoeken zijn dan ook mei, juni, september of oktober.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips