Zoek op land, regio of reis

×

Asturias...

Asturias

Asturias is een van de mooiste regio's van 'Het Groene Spanje' en staat, op grond van het prachtige landschap dat deze regio u biedt, ook wel bekend als 'Paraiso Natural' (natuurparadijs). U vindt hier een grillige kustlijn met zandstranden, wild stromende rivieren die op hoge bergtoppen vlakbij zee ontspringen, het indrukwekkende berglandschap van o.a. de Picos de Europa, groene valleien, bijzondere stadjes en verborgen dorpjes aan de Golf van Biskaje of tegen de bergen aan gelegen.


Dit mag u niet missen

Bezoek de werelderfgoedlocaties zoals de preromaanse kerken aan de rand van Oviedo, de stukken van de St James Way, prehistorische grotten met grotschilderingen en de heilige kamer van de kathedraal van Oviedo. Gijón is gelegen aan de zee en heeft een prachtige boulevard die de stad en het strand scheiden een oude visserswijk die gegroeid is naar een gezellige universiteitsstad. Avilés is een van de best bewaarde oude steden van Asturias.

De beste reistijd voor Asturias

Asturië is een regio in het noordwesten van Spanje. Deze regio heeft een gematigd maritiem klimaat door de ligging aan de Atlantische oceaan/golf van Biskaje. Het is hier daardoor behoorlijk koel, ook in de zomer. Augustus is de warmste maand in Asturië, de gemiddelde dagtemperatuur kan oplopen tot 23 graden. Daarom is de zomer de meest ideale tijd om dit gebied te bezoeken. De rest van het jaar kunt u deze regio ook goed bezoeken alleen dient u dan rekening te houden met een gemiddelde temperatuur van 15 graden en veel kans op langdurige neerslag. Omdat het in de winter veel regent krijgt Asturië vanaf het voorjaar een prachtige groene kleur. Asturië staat niet bekend als zon, zee en strand vakantie met dit klimaat. Veel Spanjaarden uit het binnenland gaan juist op vakantie naar deze regio om aan de hitte te ontsnappen.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips