Zoek op land, regio of reis

×

Balearen...

De beste reistijd voor Balearen

De ideale reistijd voor de Balearen varieert, maar lente (april - juni) en herfst (september - oktober) zijn optimaal. Met milde temperaturen tussen 18 en 26 graden zijn deze periodes perfect voor het verkennen van eilanden zoals Mallorca en Ibiza. In de lente bloeit de natuur, terwijl de herfst aangename temperaturen biedt met minder drukte. Tijdens de zomermaanden (juli en augustus) stijgt de temperatuur tot rond de 30 graden, wat ideaal is voor strandliefhebbers. Hoewel augustus drukker kan zijn vanwege vakanties, bieden deze maanden ook volop zonneschijn en levendigheid voor degenen die van bruisende sferen houden.

Balearen

De Balearen is een eilandengroep gelegen tussen Europa en Afrika in de Middellandse Zee. Hier kunt u heerlijk genieten van het warme mediterrane weer. De bekendste eilanden zijn Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza.

Mallorca: De enorme populariteit van Mallorca heeft het eiland gelukkig niet bedorven. Mallorca is een eiland vol contrasten. In het zuiden, in de omgeving van Palma, liggen de populaire vakantieplaatsen, zoals Illetas en Paguera aan de westkant en Playa de Palma aan de oostkant.

Menorca: Het eiland Menorca is het één na grootste eiland van de Balearen, 48 km lang en 10 tot 19 km breed. Haar 200 kilometer lange kustlijn maakt het tot een paradijsje voor strandliefhebbers. De kust is ruig en gevarieerd met baaitjes die zelfs nu nog ontdekt moeten worden. Het eiland is in vergelijking met Mallorca veel rustiger en heeft weinig hoogbouw. Playa Fornells en Cala Galdana hebben mooie stranden en in de stadjes Mahon en Ciudadela kunt u uitstekend winkelen.

Formentera: Het eiland Formentera behoort samen met Ibiza tot de zuidelijke Balearen. De oppervlakte is slechts 80 km2, zodat vanaf ieder plekje de zee zichtbaar is. Het is een prima bestemming voor een strandvakantie met een goede bootverbinding naar Ibiza. Zo kunt u beide eilanden uitstekend combineren tijdens uw vakantie.

Ibiza: Het vriendelijke eiland. U zult het merken zodra u er arriveert. Komt het door het landschap met groene heuvels, witte huizen of door het contrast met de blauwe lucht? Misschien zijn het de bewoners en hun rustige levensstijl? In Ibiza stad komt u zowel het heden als het verleden tegen.

Dit mag u niet missen

Aan de westkust van Mallorca, in een mooie baai beschermd door het achterliggende gebergte, ligt Puerto Soller, een van oorsprong klein vissersdorpje, maar in het seizoen is dit een levendige badplaats. Aan deze kust liggen ook prachtige bergdorpjes zoals Deya, met in de buurt kleine baaien en rotsstrandjes. Het grootste zandstrand van Mallorca vindt u aan de noordkust tussen Puerto Alcudia en Can Picafort. De oude stad Ibiza met haar smalle straatjes, intieme pleintjes en vele terrasjes, boutiques en restaurantjes oefenen nog steeds een magische aantrekkingskracht uit op kunstenaars en 'trendy' bezoekers uit alle delen van de wereld.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips