Zoek op land, regio of reis

×

Cantabrië...

Cantabria

Vanaf de Galicische Rías Baixas tot aan de Golf van Biskaje doorkruist het Groene Spanje de noordkust van het Iberisch schiereiland langs vier autonome regio’s: Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Het is een streek die nog niet door het massatoerisme is ontdekt en waarschijnlijk ook nooit zal worden. Dit deel van Spanje is getekend door een berglandschap dat traditioneel een isolement heeft veroorzaakt ten opzichte van de rest van het land. Dit heeft ertoe geleid dat deze volken bijna al hun tradities, gewoontes en zelfs eeuwenoude talen behouden hebben.

Het landschap is groen door de vele bossen en weiden en de ‘rias’, de zeearmen die ver het land in reiken en doen denken aan de Noorse fjorden, zijn breed en bijzonder. Aan de oevers liggen vele schilderachtige steden en dorpen die rijk zijn aan culturele en historische schoonheden. U vindt er ook prachtige zandstranden gelegen langs de grillige kustlijn en verborgen dorpjes aan de Golf van Biskaje of tegen de bergen van de Picos de Europa aan gelegen.

Dit mag u niet missen

Ga opzoek naar de verschillende prehistorische grotten zoals Altamira. Altamira staat op de Werelderfgoedlijst en bekend als de ‘Sixtijnse kapel van prehistorische kunst’. Bezoek in Santander het Magdalena-paleis, het Santo Toribio de Liébana klooster en het Gaudí ‘Capricho’ monument in Comillas.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips