Zoek op land, regio of reis

×

Galicië...

Galicië

In het noordwesten van het Iberisch schiereiland ligt Galicia, een streek die niet door het massatoerisme is ontdekt en waarschijnlijk ook nooit zal worden, want Galicia is voor fijnproevers.

Groen is het landschap door de vele bossen en weiden. Breed zijn de 'rias', de zeearmen die ver het land inreiken en doen denken aan de Noorse fjorden. Aan de oevers van de 'rias' liggen vele schilderachtige steden en dorpen, rijk aan culturele en historische schoonheden. Één van deze steden is Santiago de Compostela, pelgrimsplaats sinds eeuwen en in het bezit van een historische kathedraal. La Coruña ligt op ca. 60 km van Santiago direct aan zee en is een belangrijke havenstad met een oud stadscentrum en veel parken.

De beste reistijd voor Galicië

Het voor en najaar zijn goede periodes om Galicië te bezoeken. Van april tot met juni is het warm en staat de natuur in bloei. De gemiddelde temperatuur in Galicië schommelt tussen 7 graden in januari en 18 graden in augustus. In Galicië valt de meeste neerslag van heel Spanje. Maar in juni en juli is er de minste kans op neerslag en de meeste kans op zon. Wie de camino naar Santiago de Compestela wilt lopen wordt ook geadviseerd om in juni en juli te reizen ondanks het warme weer omdat het langer licht is en minder kans op neerslag.

Dit mag u niet missen

Naast Santiago de Compostela mag een bezoek aan de steden A Coruña, Ferrol, Lugo, Orense, Ponteverdra en Vigo niet ontbreken. U zult versteld staan van de vele monumenten zoals de Toren van Hercules of de stadsmuren van Lugo beide UNESCO Werelderfgoed. Op de Romaanse route ontdekt u vele traditionele Galicische herenhuizen genaamd ‘pazos’. In Vilaboa en Poio vindt u eeuwen oude rotstekeningen.

De Costa da Morte (kust van de dood) is een kust met steile kliffen, duinen, een belangrijk ecosysteem, vissersdorpjes, traditionele vuurtorens en stranden.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips