Zoek op land, regio of reis

×

Op wijnreis met Gabrielle Salvatore...

Hoe bijzonder is het om in een klein gezelschap met kleine ambachtelijk wijnboeren kennis te maken in het Barolo gebied? Het kan zo zijn dat er niet eens een echte proefruimte is en dat er stoelen uit het woonhuis gehaald moeten worden. We hebben er in het programma voor gekozen niet in sneltreinvaart heel veel wijnboeren af te gaan, maar juist de tijd te nemen om elke wijnboer en zijn wijnen op een iets dieper niveau te leren kennen. Als het even kan gaan we natuurlijk ook met de wijnboer de wijngaarden in.

De wijnboer zal naast zijn Barolo's ook zijn andere authentieke Piemontese wijnen laten proeven, zoals de Nebbiolo, Barbera, Arneis, Nascetta of Favorita. U wordt rondgereden in een luxe bus en we eten in de kleinere lokale restaurantjes. Piemonte staan bekend om zijn uitmuntende gastronomie waarbij de witte truffel niet onvermeld mag blijven.

Snel de bus in en een wijnboer ontgoocheld achterlatend, ons uitzwaaiend met halfvolle flessen is er niet bij. We zorgen dat u een goed beeld krijgt van de stijlen binnen de Barolo regio. We gaan niet alleen maar Barolo proeven. Om de manier van wijn maken en de wijnmaker zelf te leren kennen is het van essentieel belang zijn hele lijn aan wijnen te ervaren. Een wijnboer is net zo trots op een vol passie gemaakte Dolcetto als op zijn beste Barolo en beschouwt ze allemaal als zijn of haar kinderen. Hij zal naast de Barolo dan ook vol enthousiasme zijn andere authentieke Piemontese wijnen laten proeven, zoals de Nebbiolo, Barbera en Dolcetto. Piemonte staat bekend om zijn rode wijnen, maar er worden zeker ook kwalitatief goede witte wijnen gemaakt, zoals bijvoorbeeld Arneis, Nascetta of Favorita. Ook deze wijnen zullen geproefd gaan worden.

Dit alles zal ervoor zorgen dat u straks als een ware ‘Barolo wijnkenner’ weer naar huis gaat.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips