Zoek op land, regio of reis

×

Reizen voor wijn- en fijnproevers...

Hoe bijzonder is het om in een klein gezelschap met kleine ambachtelijk wijnboeren kennis te maken in het Barolo gebied? Het kan zo zijn dat er niet eens een echte proefruimte is en dat er stoelen uit het woonhuis gehaald moeten worden. We hebben er in het programma voor gekozen om niet in sneltreinvaart heel veel wijnboeren af te gaan, maar om de tijd te nemen om elke wijnboer en zijn wijnen op een iets dieper niveau te leren kennen.

Om de manier van wijn maken en de wijnmaker zelf te leren kennen is het van essentieel belang zijn hele lijn aan wijnen te ervaren. Hij zal naast zijn Barolo’s dan ook vol enthousiasme zijn andere authentieke Piemontese wijnen laten proeven, zoals de Langhe Nebbiolo, de Barbera d’Alba en de witte wijnen gemaakt van de arneis, nascetta of favorita. Als het even kan en het weer meezit dan gaan we natuurlijk ook met de wijnboer de wijngaard in. Proeven kan de hele reis; we worden prinsheerlijk rondgereden in een luxe bus met een chauffeur die al die kleine slingerende weggetjes goed kent. Hoe veilig en safe!

Piemonte staat bekend om zijn uitmuntende gastronomie waarbij de witte truffel niet onvermeld mag blijven. We eten ter plaatse in de kleinere lokale restaurantjes. Dit alles zal ervoor zorgen dat u straks met een koffer vol herinneringen én als een ware ‘Barolo wijnkenner’ weer naar huis gaat.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips