Zoek op land, regio of reis

×

Reisinspiratie Albanie...

Verrassend Albanië

door Colinda Klijn

In 2019 heb ik de kans gekregen om het laatste onontdekte land van Europa te bezoeken, Albanië. Dit land heeft mij compleet verrast.

Albanië ligt tegenover Italië, ter hoogte van de hak van de laars (Puglia). Hoewel het land klein is heeft het veel te bieden. Zo heeft u hier adembenemende uitzichten vanaf de bergen, kunt u genieten van prachtige ongerepte stranden met kristalhelder water (van zand tot kiezel) en treft u hier talloze bijzondere plaatsen aan. Geniet van heerlijke gerechten, een aangenaam Mediterraan klimaat en maak kennis met de vriendelijke bevolking.

Houdt u van cultuur/geschiedenis, breng dan een bezoek aan Berat, één van de UNESCO steden van Albanië. Deze stad ligt tussen de bergen, aan beide kanten van de rivier de Osum. Het oude centrum bestaat uit witte huisjes en smalle straatjes. Boven de stad ligt het kasteel van Berat, ook hier loopt u door een labyrint van oude straatjes en raakt u de tel kwijt bij de hoeveelheid kerkjes en moskeeen. Geniet van een heerlijke kop koffie in één van de cafe’s en bewonder het uitzicht over de stad waar de rivier het Grieks ortodoxe(gorica) en het islamitische(mangalen) geloof al jaren lang scheidt.

Zelf ben ik als een blok gevallen voor de kust van dit bijzondere land. Ter hoogte van Tirana ligt de kustplaats Durres, hier vindt u kilometerslange zandstranden. Maar naar mate u meer naar het zuiden afzakt ziet u de kustlijn veranderen. Het water wordt blauwer en het zand maakt plaats voor kiezelstenen. Een volgende keer wil ik graag nog zuidelijker reizen, want er is mij verteld dat de kust ter hoogte van Himare en Sarade op z’n allermooist is. Iets om naar uit te kijken!

Afsluiter was, last but not least, de stad Tirana.Tirana is een westerse stad en vanuit mijn accommodatie (Vila 60) liep ik in een paar minuten het centrum in. Hier ben ik gaan rondkijken op het Skanderbegplein, heb ik met een kop koffie genoten van het uitzicht vanaf het draaiende deel boven op het Sky hotel en heb ik heerlijk gegeten op een van de vele terrasjes.


Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.


©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips