Zoek op land, regio of reis

×

Dublin...

Dublin

Dublin is niet alleen de hoofdstad, maar is ook de graafschap (county) waar ongeveer een derde van de Ierse bevolking woont. County Dublin strekt zich uit in een boog rond Dublin Bay, van Malahide in het noorden tot de belangrijkste havenstad Dun Laoghaire in het zuiden. Centraal in het graafschap ligt Dublin, de beroemde levendige en kleurrijke hoofdstad van Ierland.

Dublin is een veelzijdige stad, met een gezellige sfeer. De Engelse naam stamt af van het oud-Ierse 'Dubh Linn' dat zoiets betekent als 'zwart water'. Het is een verrassend groene stad en heeft twee grote parken in het centrum; het Phoenix Park, wat groter is dan het Central Park in New York, en het bekende St. Stephens Green. De prachtige oude straten geven soms het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan. Hier lopen het heden en verleden dwars door elkaar heen. De stad vormt al meer dan 1.000 jaar een inspiratiebron voor schrijvers, bezoekers en muzikanten. Bezoek het Trinity College, Dublin Castle, de kathedralen van Christchurch en de Dublin City Hall. Uiteraard kan een rondleiding in de Guinness Brewery, de brouwerij van het wereldberoemde Ierse donkere bier, niet ontbreken. Geniet vanuit de brouwerij van het adembenemende uitzicht over de levendige stad. Bezoek het Temple Bar district; dit middeleeuwse gedeelte van het stadscentrum staat bol van de pubs, waar u heerlijk kunt genieten van (live) muziek, een pint en goed eten.

Ontdek vervolgens de Dublin Bay en bezoek pittoreske kustdorpjes. Ga wandelen in Howth en duik in de geschiedenis in Malahide. Geniet van de zilte zeelucht of kies voor de berglucht van de Dublin Mountains, of de iets verder gelegen Wicklow Mountains.

Vriendelijk Dublin...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Dublin is een heerlijke en overzichtelijke stad. Vrijwel alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand en verdwalen zult u er niet snel. Bewonder het Book of Kells en de Long Room Library in de Trinity College’s Treasury. Steek de Ha’penny Bridge, het symbool van de stad, over en dwaal door de oude straten van de stad. Bezoek de kathedraal of het kasteel en geniet van de rust in de parken. Of u nu gaat voor cultuur, Ierse pubs of lekker shoppen, in Dublin kan het allemaal!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips