Zoek op land, regio of reis

×

Lazio...

Lazio

Met een geheel eigen sfeer is Lazio, ook wel Latium genoemd, de streek van Rome en het echte hart van Italië. Hier ziet u verschillende tijdperken terug. Zo hebben de Etrusken en de Romeinen hun sporen nagelaten en zijn er overblijfselen uit de tijd van de Middeleeuwen en de Renaissance te bewonderen. Het is een combinatie van prachtige landschappen met een grenzeloze hoeveelheid cultuur.

Bezienswaardigheden Lazio
Ten noorden van Rome liggen mooie historische stadjes als Viterbo, Tarquinia en talrijke Etrusken vindplaatsen. De Necropolis (dodenstad) in Cerveteri, waar u door straten uit de 6e eeuw voor Christus loopt, is hier een voorbeeld van. Het zuidelijke deel van Lazio is rijk aan abdijen, kastelen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Rome, de eeuwige stad, is uiteraard het reizen waard! De stad is één groot openluchtmuseum met de meest heerlijke restaurantjes, terrasjes en een eindeloze hoeveelheid winkels. Wilt u een dagje rust om van de zon te genieten? Dan zijn er genoeg mooie zandstranden in Lazio of in het noorden de meren van Bracciano en Bolsena. Doe een middagdutje na een glas Frascati bij de lunch en u hoort er helemaal bij! U kunt reizen naar Lazio prima combineren met rondreizen door de Abruzzen, Campanië, Toscane en Umbrië.

Rome, een reis door de tijd

Anique van de Schraaf, Reisspecialist

Tijdens een bezoek aan Lazio mag een bezoek aan de eeuwige stad Rome niet ontbreken. Veel bezienswaardigheden in Rome liggen op loopafstand van elkaar. Ga shoppen in de beroemde winkelstraat Via dei Condotti en beklim de Spaanse Trappen. Gooi een muntje in de Trevi fontein en bezoek het indrukwekkende Colosseum. Slenter door de talloze straatjes en bewonder de vele fonteinen. In de gezellige wijk Trastevere vindt u vele restaurantjes en geniet van de echte Italiaanse keuken. Tip: Geniet van een cappuccino en een cannoli (ja, dat is Siciliaans maar oh zo lekker) op een terras zitten en ga mensen kijken.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips