Zoek op land, regio of reis

×

Onze 5 tips voor Italië voor in het najaar van 2024...

Henriëtte neemt u mee op reis

Henriëtte heeft in 1989 Fundadore Travels opgericht en is van oorsprong tolk/vertaler Italiaans. Met haar uitgebreide kennis van het land, de taal en de cultuur deelt zij graag ‘het andere Italië’: geen massatoerisme, maar authentieke locaties.

Geniet van Italië in het najaar: de tijd van de wijnoogst en de olijvenpluk, van de natuur die langzaam goud kleurt, van het cultuursnuiven in de stadjes, van heerlijke nazomerdagen of een frisse duik: in Zuid-Italië blijft het zeewater tot ver in het najaar aangenaam!

Bezoek het Eurochocolate Festival in Perugia van 15 tot met 24 november 2024

Perugia, de stad van de beroemde Baci Perugina bonbons, viert elk jaar de chocolade. Dit jaar is het een extra speciale editie omdat het 30-jarig jubileum wordt gevierd. Het is meer dan een evenement; het is een reis door de wereld van cacao en chocolade die door chocolade-enthousiastelingen en professionals 10 dagen lang wordt gevierd met chocolade-demonstraties, workshops, liveshows en ervaringsactiviteiten in het historische centrum van Perugia.

U kunt het gratis festival gemakkelijk voor een dag bezoeken van uit onze accommodatie Il Poggio delgi Olivi:
https://www.styleintravel.nl/italie/toscane/il-poggio-degli-olivi

Bezoek het prehistorisch museum in het oude stadje Nardò in Puglia

Ontdek de prehistorie van dit gebied in het Museo della Preistoria di Nardò: fossielen van 70 miljoen jaar geleden, de levenswijze van de eerste mensen die in Salento leefden en de veranderingen die in de afgelopen 150.000 jaar hebben plaatsgevonden.

Vooral het Regionaal Natuurpark van Portoselvaggio en Palude del Capitano herbergt archeologische vindplaatsen die door de internationale wetenschappelijke gemeenschap als waardevol worden beschouwd bij de studie van een van de belangrijkste overgangen in de Europese prehistorie, namelijk die van de Neanderthaler naar Homo sapiens.

Het museum ligt op nog geen halfuur rijden van de stad Galantina die opgenomen is onze Klassiek Puglia reis:
https://www.styleintravel.nl/italie/apulie/klassiek-puglia

Bewonder nieuwe vondsten in het antieke Pompeï

In 79 werd de stad door vulkaanas bedolven; nog altijd is lang niet alles opgegraven worden telkens nieuwe ontdekkingen gedaan, zoals onlangs een 2000 jaar oude gekleurde muurschildering en een mozaïekvloer. Tot op heden is ongeveer 60 procent van het oude Pompeï opgegraven. Wandel door de straten en neem een kijkje in het dagelijks leven van de oude Romeinen. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen en Pompeï druk gezocht zijn in het najaar is de temperatuur een stuk aangenamer en is het rustiger. Wij adviseren om vooraf tickets te reserveren.

Pompeï kunt bezoeken tijdens onze Unesco Werelderfgoed Amalfikust, Napels en Pompeï reis:
https://www.styleintravel.nl/italie/campanie/unesco-werelderfgoed-amalfikust-napels-en-pompei

Couscous festival San Vito lo Capo op Sicilië van 20 tot met 29 september 2024

De Siciliaanse keuken is een smeltkroes van culturen en kent ook haar eigen varianten van couscous. Kom proeven tijdens het jaarlijkse couscousfestival in San Vito Lo Capo, waar vier Italiaanse chef-koks strijden om de Italiaanse kampioenstitel. Bezoek kookshows, lezingen, kooklessen, couscous- en wijnproeverijen en sluit de avond af met een live shows op het strand.

U kunt het Couscous festival bezoeken tijdens onze Het onontdekte West Sicilië reis:
https://www.styleintravel.nl/italie/sicilie/het-onontdekte-west-sicilie

Nieuwe oogst Vermentino op Sardinië van 9 tot met 13 oktober 2024

Olbia viert deze week Vermentino, de bekende aromatische wijn uit de Gallura-streek. Kunst, cultuur, muziek en wijn komen hier samen. Tijdens de Benvenuto Vermentino-week kun je Gallura-wijn proeven tijdens technische proeverijen, geleid door AIS-sommeliers, of tijdens openbare proeverijen in de straten van het centrum van Olbia.

U kunt de Benvenuto Vermentino-week bezoeken tijdens onze Ontdek idyllisch Sardinië vanuit luxe hotels reis:
https://www.styleintravel.nl/italie/sardinie/ontdek-idyllisch-sardinie-vanuit-luxe-hotels

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips