Zoek op land, regio of reis

×

Luxe Rural Special 3 - Midden Portugal & Alentejo in Rural hotels...

Geniet van comfortabele en landelijk gelegen accommodaties in authentiek Portugal

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Portugal

Maak kennis met het landelijke Portugese leven, en dat in stijl! Maak schitterende wandelingen, proef traditionele gerechten en de lokale wijnen. Geniet van de gastvrijheid tijdens een verblijf in comfortabele, sfeervolle accommodaties (ook geschikt voor de winter). En dit alles voor een speciale reissom!

Vanaf 928,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 12/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 11 of 15 dagen | Portugal

Indrukwekkende natuurgebieden, meren, prachtige landschappen en cultureel interessante dorpjes. Dit alles komt u tegen gedurende deze mooie reis door het midden van Portugal. U verblijft in kleinschalige en landelijk gelegen accommodaties waar het heerlijk vertoeven is. Maak kennis met het plattelandsleven in het midden van Portugal en de Alentejo regio!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Lissabon - Mafra, Quinta dos Machados, 34 km
Dag 2: Mafra, Quinta dos Machados
Dag 3: Mafra - Campo Maior, Monte Alto, 258 km
Dag 4: Campo Maior, Monte Alto
Dag 5: Campo Maior - Serpa, Herdade do Vau, 210 km
Dag 6: Serpa, Herdade do Vau
Dag 7: Serpa - Abela, Monte do Giestal, 86 km
Dag 8: Abela - Luchthaven Lissabon, 147 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'. De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, draaien wij de route om of bieden wij een gelijkwaardige accommodatie aan, altijd in overleg met u.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Welkom in Portugal

Na aankomst op de luchthaven van Lissabon haalt u de huurauto op en kunt u naar de eerste bestemming in rijden. Het dorp Sobreira waar het keramiekatelier van José Franco is een bezoek ook meer dan waard; hier kunt u creaties bewonderen van de meest traditionele aspecten van het dorpsleven, op ware grootte of in leuke miniaturen. Rijd naar het vissersstadje Ericeira dat veel wordt bezocht door strandliefhebbers en door surfers, die worden aangetrokken door de uitstekende omstandigheden van dit strand en de naburige stranden (Ribeira de Ilhas, Lizandro). Sintra, de badplaatsen Cascais en Estoril zijn op relatief korte afstand gelegen. Rondom het hotel kunt u heerlijk wandelen. Natuurlijk moet u eigenlijk ook het Nationaal Paleis van Mafra en Torres Vedras bezoeken. In de avond hoeft u er niet op uit. Catinho dos Sabores is het restaurant van Quinta dos Machados en is bekend in de regio! Ook kunt u het altijd bruisende Lissabon bezoeken.

Route: Lissabon - Mafra, 34 km

Dag 3 - 4: Rustgevende vergezichten

U vervolgt de reis naar de Alentejo regio waar u verblijft nabij de Spaanse grens op korte afstand van de steden Elvas en Badajoz. Vanuit de accommodatie kunt u wandelingen maken door het mooie landschap en verschillende vogels en andere diersoorten spotten. 's Avonds en 's nachts geniet u van de prachtige sterren, want de Alentejo staat namelijk bekend als één van de beste regio's ter wereld om de sterren zo helder te zien. U zult verbaasd zijn hoeveel we er thuis nooit te zien krijgen. In de omgeving zijn een aantal aanbevolen wijnhuizen te vinden waar u een rondleiding en proeverij kunt reserveren.

Route: Mafra - Campo Maior, 258 km

Dag 5 - 6: Natuur en historische stadjes

De volgende bestemming ligt zuidelijker in de Alentejo regio. U verblijft tussen stadjes als Beja, Serpa en Mertola en naast de Guadiana rivier. Een bezoek aan het nationaal park van Vale do Giuadiana is aan te bevelen! Hier loopt u langs de waterval van Pulo do Lobo en via de wandelpaden door het nationaal park. Het is ook mogelijk om de rivier per kano af te varen. Ga ook zeker even naar Serpa, een klein stadje met pittoreske straatjes en omringd door muren uit de 14e eeuw. In Beja is het de moeite waard om het kasteel en het museum Rainha Dona Leonor te bezoeken.

Route: Campo Maior - Serpa, 210 km

Dag 7: Westkust van de Alentejo

U sluit de reis af aan de westkant van de rustgevende regio Alentejo. Geniet van de kalmte, het glooiende heuvellandschap en pittoreske dorpjes. Vergeet 's avonds niet een keer naar de schitterende sterren te kijken, want de Alentejo staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om ze zo helder te zien. Maak een mooie wandeltocht in het natuurpark Costa Vicentina, of bezoek stadjes als Beja en Evora. Een dagbezoek aan Lissabon behoort ook tot de mogelijkheden!

Route: Serpa - Abela, 86 km

Dag 8: Vol nieuwe reiservaringen terug naar huis

De laatste dag rijdt u naar de luchthaven van Lissabon waar u de huurauto weer inlevert en terug vliegt naar huis.

Route: Abela - Luchthaven Lissabon, 170 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Mafra, Quinta dos Machados
2 nachten Campo Maior, Monte Alto
2 nachten Serpa, Herdade do Vau
1 nacht Abela, Monte do Giestal

Overnachtingen 11-daagse reis

3 nachten Mafra, Quinta dos Machados
2 nachten Campo Maior, Monte Alto
3 nachten Serpa, Herdade do Vau
2 nachten Abela, Monte do Giestal

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Mafra, Quinta dos Machados
3 nachten Serta, Convento da Serta
3 nachten Campo Maior, Monte Alto
2 nachten Serpa, Herdade do Vau
3 nachten Abela, Monte do Giestal

Convento da Serta

Indien u kiest voor een 15-daagse reis, dan verblijft u na de eerste accommodatie nog 3 nachten in Convento da Serta. Midden in het stadje Serta is het een ideale uitvalsbasis om dit deel van Portugal te ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige omgeving tijdens een wandeling in de schitterende natuur met bossen, valleien, stuwmeren en rivierstrandjes en bewonder de rivier in de 'Duivelsvallei" die verderop uitmondt in het stuwmeer. Het rivierwater is hier het meest helder en schoon ter wereld. Meer benieuwd naar de historie en cultuur in de omgeving? Bezoek dan bijvoorbeeld Convento de Cristo in Tomar, de kloosters van Batalha, de oude universiteit van Coimbra of het bedevaartsoort Fatima. Er zijn voldoende mogelijkheden!

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Quinta dos Machados

Quinta dos Machados is gelegen nabij Mafra, ten noordoosten van Lissabon. Het is centraal gelegen t.o.v. de luchthaven die u in minder dan 30 minuten bereikt. Maar ook Sintra, de badplaatsen Cascais en Estoril zijn op relatief korte afstand gelegen.

Quinta dos Machados is gevestigd in een oude historische boerderij waar ook het grootste deel van de kamers te vinden zijn. Deze zijn stijlvol ingericht en van alle luxe voorzien. In de oorspronkelijke boeren hoeve is hout en steen architectonisch op een mooie manier met elkaar verbonden.

Het nieuw in moderne stijl gebouwde gedeelte geeft een mooie mix tussen heden en verleden. In het nieuwe gedeelte vindt u naast een aantal moderne kamers ook de receptie, het restaurant, de wintertuin en de spa.
In het hele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Het mooi aangelegde zwembad nodigt u uit voor heerlijk relaxen in de comfortabele ligstoelen. Rondom het hotel kunt u heerlijk wandelen. Natuurlijk moet u het Nationaal Paleis van Mafra en Torres Vedras bezoeken. In de avond hoeft u er niet op uit. Catinho dos Sabores is het restaurant van Quinta dos Machados en is bekend in de regio en derhalve een bezoek waard! Een ideaal gelegen locatie om uw reis vanuit Lissabon te beginnen of te beëindigen!

Monte Alto

De perfecte combinatie van platteland en comfort vindt u bij Monte Alto.

Monte Alto is een rustieke accommodatie en heeft een buitenzwembad. De agroturismo heeft een panoramisch uitzicht op het woud Montade de Azinho en is gelegen in het hart van een traditioneel Portugese boerderij.

Het ontbijt met regionale producten wordt geserveerd in de grote eetzaal.

U overnacht in een tweepersoonskamer met één of twee bedden. Alle kamers hebben een eigen badkamer, televisie en airconditioning.
De accommodatie biedt gratis WIFI en parkeergelegenheid aan. In de gemeenschappelijke lounge kunt u uitrusten na een dagje uit en bij de bar een drankje halen.

Als u traditionele gerechten uit de Alentejo wilt proberen, kunt u in het centrum van Campo Maior een lokaal restaurant uitzoeken, 10 minuten rijden van de accommodatie. Vanaf Monte Alto is het 2 km naar de Caia-dam en 30 minuten rijden naar Élvas. Na 40 minuten bent u in Portalegre.

Herdade do Vau

Tijdens de renovatie van deze voormalige boerderij is de traditionele architectuur van Alentejo in tact gebleven.

Het huis heeft prachtig uitzicht op de omliggende wijngaarden en landschap. In het centrum van een driehoek die wordt gevormd door drie historische steden - Beja, Serpa en Mértola- is Herdade do Vau een wijnproducerend landgoed op de rechteroever van de rivier Guadiana, op 15 minuten rijden van Beja. Herdade do Vau beschikt over een tuin, een terras, een tennisbaan en een buitenzwembad, evenals een 24-uursreceptie, een dagelijkse schoonmaakdienst en een pendeldienst tegen een toeslag.

Het ontbijt van de accommodatie bestaat uit plaatselijke specialiteiten en kruiden worden uit eigen tuin in het eten verwerkt. De accommodatie biedt wijnproeverijen aan, evenals picknick gelegenheden.

De kamers hebben uitzicht op de wijngaarden van de accommodatie. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en airconditioning. Op aanvraag is een extra bed en kinderbedje beschikbaar.

De accommodatie biedt gratis WIFI en parkeergelegenheid.

Monte do Giestal

Monte do Giestal is de ideale plek om uit te rusten, te genieten van de natuur en een perfect toevluchtsoord voor een romantisch uitje.

Monte do Giestal ligt aan de kust van Alentejo en telt 10 huizen. De accommodatie beschikt over een buitenzwembad en binnenzwembad. De spa heeft privémassagekamers, een bubbelbad en een sauna. In hetzelfde gebouw is ook een kleine sportschool te vinden.
Gasten kunnen een potje biljart spelen in de speelkamer in het hoofdgebouw, waar de receptie te vinden is. In het hoofdgebouw wordt het ontbijtbuffet geserveerd.

De ruime en lichte huizen van Monte do Giestal hebben een woonkamer met een open haard en een flatscreen-tv met satellietzenders. De goed uitgeruste keuken heeft een vaatwasser en een grote koelkast. Elke kamer is ingericht met betegelde vloeren en neutrale tinten. De kamers beschikken allen over airconditioning.

De accommodatie biedt gratis WIFI en parkeergelegenheid.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

De bijzondere Alentejo...

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

De authentieke Alentejo regio is bijzonder, gastvrij en veelzijdig. Naast prachtige landschappen met olijf- en kurkbomen biedt deze regio marmer, charmante steden, historie en een zeer vriendelijke bevolking. Bezoek de dorpjes en steden en laat u meeslepen in de verhalen welke schuilen achter de historische monumenten. Bent u liever actief bezig? Deze regio biedt uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden. Dwaal door de straatjes van Évora en bezoek de indrukwekkende bottenkerk. Bezoek een wijnboerderij en proef de heerlijke lokale wijnen. Reserveer een kookcursus en maak kennis met de Portugese keuken. Geniet van de wellness faciliteiten in een van de vele hotels of vaar met uw eigen boot over het stuwmeer. De Alentejo verrast!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips