Zoek op land, regio of reis

×

Baskenland...

Baskenland

De naast elkaar gelegen provincies Vizcaya en Guipuzcoa aan de noordkust van Spanje maken deel uit van Spaanse Baskenland. Bilbao is de hoofdstad van Vizcaya en is al heel lang één van de belangrijkste haven- en industriesteden van Spanje. In het oude centrum vindt men gebouwen in de stijl van de renaissance, barok, neoklassieke en modern. Uiteraard mag het Guggenheim Museum niet ontbreken tijdens uw reis.

De hoofdstad van Guipuzcoa is San Sebastian, een badplaats met allure. De kleinste deelstaat van Spanje is de wijnstreek La Rioja , waarvan Logroño de hoofdstad is. Logroño ligt aan de oevers van de Ebro rivier en is een gezellige stad met een mooie kathedraal.

De provincie Navarra is voor een deel Baskisch. Los van de beide pelgrimsroutes naar Santiago die hier samenkomen, is het gebied vooral aantrekkelijk vanwege de middeleeuwse bouwkunst. De hoofdstad Pamplona heeft haar faam voornamelijk te danken aan de beroemde feesten van San Fermin die elk jaar in juli gehouden worden.

De beste reistijd voor Baskenland

Voor een strandvakantie zijn de maanden juli en augustus het beste, omdat het zeewater nog fris is in juni. Eind september merkt u dat de temperatuur terugloopt en de zon zich minder laat zien, maar het is nog steeds prima voor de nazomer. Voor een stedentrip naar Bilbao en San Sebastian kunt u het beste reizen van juni tot en met eind september. In de meivakantie kan het overdag 20 graden zijn, maar de temperatuur kan ook rond de 10 graden blijven hangen.

Dit mag u niet missen

Vanuit Logroño kunt u diverse uitstapjes maken in het prachtige Rioja gebied, zoals naar het Klooster van Valvanera op 68 km van de stad. Navarra heeft ook een geweldige natuur die zich uitstrekt van de Pyreneeën tot de streek La Rioja. Inmiddels zijn beide streken goede wijnburen, want de wijnen uit Navarra spelen een steeds belangrijkere rol in Europa.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips