Style in Travel

Australia Southwest Essentials

Ontdek het veelzijdige zuidwesten van Australië. Tijdens deze 15-daagse reis doorkruist u bekende wijngebieden, rijdt u over prachtige kustwegen langs witte stranden en helderblauwe baaien en trotseert u de echte Australische Outback. U bezoekt onder andere het wijngebied rond Margaret River en volgt de zuidwestkust via Pemberton naar Albany. U ziet dichte bossen met torenhoge karri-bomen en spot mogelijk walvissen voor de kust. Vanuit Esperance maakt u een excursie naar het Cape Le Grand National Park. De kangoeroes die hier veelvuldig het sneeuwwitte strand opzoeken zorgen voor een echt Australisch plaatje. Op weg terug naar Perth doorkruist u de echte Golden Outback en ziet u onder andere de bijzondere rotsformatie van Wave Rock.
Dag 1: Amsterdam - Perth
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Perth, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2: Aankomst Perth
Na aankomst in Perth gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. De rest van de dag kunt u de stad verkennen. Perth is een stad met een klein centrum, rustige stranden en vele uitstekende restaurants en bars. U kunt er heerlijk struinen door het centrum of leen een van de gratis fietsen van uw hotel.

Overnachting: Sullivans Hotel

Dag 3: Perth - Bunbury
In de ochtend haalt u uw auto op en begint uw reis zuidwaarts over de South Western Highway. U kunt de kustroute blijven volgen, maar wij raden u aan ook het binnenland in te gaan. In het Wellington National Park, nabij het plaatsje Collie, kunt u heerlijke wandelingen maken langs de torenhoge eucalyptusbomen. De vruchtbare Ferguson vallei heeft vele wijnboerderijen en kleinschalige brouwerijen. De dag eindigt in Bunbury, bekend om de vele dolfijnen die hier tot vlak voor de kust komen.

Overnachting: Quality Hotel Lighthouse

Dag 4: Bunbury - Margaret River
Eem korte afstand vandaag. U volgt het kristalheldere water van de Geographe Bay. Onderweg kunt u uitgebreid stoppen om te zwemmen, snorkelen of kajakken. De dag eindigt in Margaret River, een van de bekendste wijngebieden van Australië. Hoewel slechts 3% van de Australische wijnen hier geproduceerd wordt, komt 20% van de eersteklaswijnen uit de Margaret River regio.

Overnachting: Quality Inn Margaret River

Dag 5: Margaret River
De hele dag in de omgeving van Margaret River. Begin de dag met een ontspannen wandeling langs de kust. Wellicht ziet u wel een van de walvissen, die op hun tocht naar warme oorden, hier regelmatig te zien zijn. Wij raden u aan de rest van de dag de tijd te nemen om de wijnen uit de regio te proeven. Vele wijnhuizen openen graag de deuren voor u.

Overnachting: Quality Inn Margaret River

Dag 6: Margaret River - Pemberton
U vervolgt uw weg naar Pemberton. Dit plaatsje wordt omringd door torenhoge Karri-bomen. De hoge bomen waren vroeger goede uitzichtspunten voor het opsporen van bosbranden. Ook nu nog kunt u enkele bomen beklimmen voor een prachtig uitzicht op de omgeving. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen of fietstochten. Deze regio staat bekend om het vele groete en fruit en de zeldzame truffels die er gevonden worden. Ook hier vindt u wijnhuizen met uitstekende wijnen. De Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling en Pinot Noir uit deze regio zijn wereldwijd geliefd. In Pemberton zelf vindt u een levendige kunstscène, met vele galleries.

Overnachting: Karri Valley Resort

Dag 7: Pemberton - Albany
Houd vandaag uw ogen open, want wellicht ziet u de walvissen voor de kust op weg naar Albany. Onderweg moet u zeker een stop maken in Walpole, waar u in de Valley of the Giants tussen de boomtoppen kunt lopen.

Overnachting: Ibis Styles Albany

Dag 8: Albany
De hele dag in en rondom Albany. In het Torndirrup National Park spuit het oceaanwater met grote snelheid door de gaten in de rotsen. Het centrum van het historische plaatsje Albany staat vol met bijzondere gebouwen, zoals de oude gevangenis, oude tavernes en grote landhuizen.

Overnachting: Ibis Styles Albany

Dag 9: Albany - Esperance
U vervolgt uw reis en passeert het spectaculair Fitzgerald River National Park, een UNESCO Biosphere. Het is een van de grootste nationale parken van Australië en is het leefgebied van meer dan 1800 unieke plantsoorten, 22 soorten zoogdieren, 200 vogelsoorten en 41 reptielsoorten. Vervolgens komt u weer bij de kust en rijdt u naar Esperance, een mooi kustplaatsje omringd door een prachtig kustlandschap met wit zand en helderblauw water.

Overnachting: Comfort Inn Bay of Isles Motel

Dag 10: Esperance
De hele dag om de omgeving van Esperance, met maar liefst 5 nationale parken, te verkennen. Bij uw reis is een halve-dagexcursie naar het Cape Le Grand National Park inbegrepen. Hier vindt u sneeuwwitte stranden waarop regelmatig kangoeroes te vinden zijn.

Overnachting: Comfort Inn Bay of Isles Motel

Dag 11: Esperance - Hyden
U rijdt het binnenland in door een gebied dat bekend staat als de Golden Outback. Dit is het niemandsland van de outback op zijn best, waar u slechts af en toe een andere auto tegenkomt. De dag eindigt in het plaatsje Hyden.

Overnachting: Wave Rock Motel

Dag 12: Hyden
De belangrijkste bezienswaardigheid van Hyden is de mysterieuze Wave Rock. Een 15 meter hoge, 110 meter lange rotsformatie, die als een enorme golf uit het landschap oprijst. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de rots met de veelzeggende naam ‘Hippo’s Yawn’ en de rotstekeningen van Aboriginals in Mulka’s Cave.

Overnachting: Wave Rock Motel

Dag 13: Hyden - Perth
Via Corrigin, waar u een bezoek kunt brengen aan het Pioneer Museum en de beroemde hondenbegraafplaats rijdt u terug naar de bewoonde wereld en de stad Perth.

Overnachting: Sullivans Hotel

Dag 14: Perth - Amsterdam
U gaat terug naar de luchthaven, waar u uw huurauto inlevert voor de vlucht naar Amsterdam. U kunt ook doorvliegen naar een andere bestemming in Australië.

Dag 15: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Tip: verleng deze reis met een flydrive noordwaarts naar Exmouth en Monkey Mia. Of combineer deze reis met een bezoek aan een van de andere regio’s van Australië.

Australia Southwest Essentials

Tijdens deze fly-drive logeert u in middenklasse hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 • Perth: Sullivans Hotel of gelijkwaardig
 • Bunbury: Quality Hotel Lighthouse of gelijkwaardig
 • Margaret River: Quality Hotel Margaret River of gelijkwaardig
 • Pemberton: Karri Valley Resort of gelijkwaardig
 • Albany: Ibis Styles of gelijkwaardig
 • Esperance: Comfort Inn Bay of Isles Motel of gelijkwaardig
 • Perth: Sullivans Hotel of gelijkwaardig
 • sfeer-australie

  Reizen in Australie

  DreamTravels is de specialist voor uw droomreis op maat, naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wij tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen.

  U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een lodge, een luxe tent of een cabin midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! Persoonlijk advies Wij begrijpen dat u bij het boeken van een verre reis niet over een nacht ijs gaat. De mogelijkheden zijn immers eindeloos.

   

  Persoonlijk reisadvies:

  Wij helpen u graag bij het maken van een keuze en gaan graag met u in gesprek om die reis samen te stellen die preceis aan uw wensen voldoet. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor of bij u thuis.

   

  Uitgebreider aanbod reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

  Onderstaand geven wij u enkele voorbeelden van onze reizen. Een uitgebreid aanbod van reizen naar de Australië en Nieuw-Zeeland vindt u bij DreamTravels. Kijk op de website of vraag onze Down Under-kenners om een reis op maat.

  Dream Logo

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Perth en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 12 dagen autohuur, type Compact op basis van All-Inclusive
  - alle overnachtingen op basis van logies
  - halve dag-excursie naar Cape Le Grand, vanuit Esperance

  Niet inbegrepen
  - maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanaf-prijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra’s.

  2018 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt