Zoek op land, regio of reis

×

Midden-Letland...

Midden-Letland

Riga, De hoofdstad van Letland is gelegen aan de Golf van Riga (Oostzee). Riga is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn. Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals jugendstil en art nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen (zoals de St. Peter's kerk en de markthallen), vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kunt u onder andere de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen.

De historische stad Sigulda ligt te midden van het Nationale Park Gauja op ca. 50 km van Riga. Een bekende attractie is de ruïne van de middeleeuwse burcht Turaida. Na uw verblijf in bruisende stad Riga is Sigulda een ideale verblijfplaats voor een stukje rust midden in de natuur.

De mondaine badplaats Jurmala ligt aan een langgestrekt zandstrand en het stadje staat ook wel bekend als kuuroord. Met name door de zeewind, de dennenbossen en het strand is het een ideale verblijfplaats voor ontspanning.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips