Zoek op land, regio of reis

×

Nederland...

Op roadtrip of city trip in eigen land

Een roadtrip door Nederland of een kort verblijf in een mooie stad of omgeving in ons eigen land. Nederland heeft veel te bieden. Kies voor een verblijf aan zee, in de bossen, de stad of maak een combinatie van deze verschillende facetten. Op stap in eigen land!

Rijk aan water

Rijdend richting het noorden vindt u onze eigen Waddeneilanden, bestaande uit brede zandstranden, prachtige duinen en pittoreske dorpjes. De Friese Meren zijn een paradijs voor watersportliefhebbers, maar ook stadjes als Sneek en de havenplaatsjes Lemmer en Stavoren zijn een bezoek meer dan waard. Proef een plakje suikerbrood of drink het traditionele drankje Berenburg.

Molens, klompen & kaas

In de provincie Noord-Holland vindt u de historische steden Alkmaar, Enkhuizen en Hoorn. In de Zaanstreek vindt u de Zaanse Schans met authentieke molens rond het water, uitgestrekte weilanden, klompen en kaas. Wandel over de dijk in Volendam en eet aansluitend een visje. Noord-Holland heeft tevens een prachtige kustlijn met mooie stranden.

Delfts Blauw en de zilte Zeeuwse kust

In Zuid-Holland vindt u de perfecte combinatie van stad, strand en cultuur. Bezoek Scheveningen met de beroemde pier, beleef Nederland in het klein in Madurodam en bewonder de Haagse binnenstad. Maak kennis met het authentieke Delfts blauw in Delft en vergeet niet om een bezoek te brengen aan het mooie Leiden. De historische binnenstad is een verzameling van grachten, bruggen, hofjes en gezellige terrasjes. Ook Zeeland is een pareltje om te bezoeken. Geniet van uitgestrekte standen, historische stadjes, Zeeuwse gezelligheid en verse mosselen.

Hunebedden en natuur

Bent u een natuurliefhebber? Bezoek de unieke hunebedden in de provincie Drenthe of de Veluwe, het grootste en mooiste natuurgebied van Nederland; een prachtig gebied om te wandelen of fietsen, maar ook om te surfen of zeilen op het Veluwemeer. Een terrasje kunt u pakken in een van de gezellige dorpjes.

Geniet van bourgondische gastvrijheid

Meer naar het zuiden komt u terecht in het bourgondische Limburg, dat met haar glooiende heuvels bijna doet denken aan Toscane. Geniet van een Limburgse vlaai of een heerlijk biertje. Bezoek een van de beroemde grotten of bevindt u in drie landen tegelijk op het drielandenpunt in Vaals.

De beste reistijd voor Nederland

Nederland kent warme maar stormachtige zomers, bruine en natte herfst maanden, koude winters en kleurrijke lentes. Het weer in Nederland kan alle kanten opgaan maar de beste reistijd om op vakantie te gaan in Nederland is van mei t/m september. Het weer in Nederland wordt bepaald door de Noordzee. Dit zorgt voor een gematigd zeeklimaat met gematigd grijze winters en wisselvallige zomers. In mei t/m september ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 24 graden. In mei en juni kan het weer alle kanten op gaan, het zonnetje kan fel schijnen maar het kan ook dagen achter elkaar regenen. In juli in augustus heeft u meeste kans op warme dagen, er wordt dan ook vooral vakantie gevierd aan de kust. Hier kan de temperatuur oplopen tot gemiddeld 25 graden. De temperatuur van het zeewater ligt tussen de 18 en 21 graden. In het zuiden van Nederland wordt het vaak in de zomer nog warmer, daar kan de temperatuur wel oplopen tot 30 graden.

Ontdek prachtig Nederland

Naomi Koblens, Reisspecialist & Product Manager

Wanneer u aan Nederland denkt, dan denkt u al snel aan windmolens, klompen en kaas, maar Nederland heeft veel meer te bieden. Geniet van een strandwandeling langs de kust, ervaar de gastvrijheid van Limburg, ontspan in een van de prachtige natuurgebieden, zoals de Veluwe of rondom de Friese Meren, of bezoek een van de vele musea die Nederland te bieden heeft. Iedere provincie in Nederland is uniek op zijn eigen manier. Laat u betoveren door dit kleine maar veelzijdige kikkerlandje!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips