Zoek op land, regio of reis

×

Alentejo...

De charmante Alentejo

De Alentejo regio in Portugal is de minst bekende regio van het land, maar is zeker een bezoek waard! De regio wordt begrenst door de rivier de Taag in het noorden en door de Algarve in het zuiden. Vanuit Lissabon bent u per huurauto binnen een paar uur midden in de Alentejo, het platteland van Portugal en heeft u de vrijheid om het achterland en de mooie stadjes in eigen tempo te ontdekken.

De Alentejo is het hele jaar goed te bereizen per auto. De wegen zijn prima en de bewegwijzering laat niets te wensen over. Fijne bijkomstigheid is dat er in de wintermaanden nog steeds kans is op een aangename temperatuur.

In de Alentejo maakt u kennis met de natuur, rust, een glooiend landschap en een rijkdom aan uniek erfgoed. Tussen de korenvelden en wijngaarden vindt u middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden. De Alentejo staat bekend om de vele lokale gerechten, de traditionele hapjes en de wijnproeverijen. Kortom, deze streek is een heerlijke bestemming, waar u kennis maakt met de vriendelijke Portugese bevolking.

Unesco, kurk en marmer
Stadjes als Évora en Marvão mogen niet gemist worden. Évora is door UNESCO gekwalificeerd als werelderfgoed. Dwalend door Évora ziet u de vele historische invloeden; van romeins tot neoklassiek, gotisch, renaissance en barok. Het stadje Marvão is alleen al bijzonder om zijn ligging. Het stadje ligt bovenop de ontoegankelijke steile berg van de Serra van Sapoio. Marvão stond model voor een groot deel van de vestingwerken en forten in de Alentejo. De streek staat tevens bekend om de marmergroeven die te vinden zijn in Estremoz en Vila Viçosa

Het stuwmeer
Bekijk ’s nachts de sterren in het gebied rondom het meer van Alqueva, de eerste ‘Starlight Tourism Destination’ van de wereld. De lucht in de Alentejo is nog helder en schoon wat 's nachts vaak unieke beelden oplevert, De sterrenhemel lijkt op een zwarte deken met miljoenen heldere sterren. Zelfs de gemeenten rondom het meer dimmen de straatlantaarns zoveel mogelijk om dit fenomeen met het blote oog zichtbaar te maken.

Pousada of paleis
Sluit uw dag af op een fijne overnachtingsplaats. In de Alentejo is het aanbod heel divers. U vindt hier accommodaties met charme, een gastvrije ontvangst, comfort en modern design. Zelfs overnachten aan boord van een boot op het stuwmeer of in een pousada behoort tot de mogelijkheden.

De beste reistijd voor de Alentejo

Geniet van het heerlijke Alentejo-klimaat van begin april tot medio juni en in september, wanneer verschillende landschappen in bloei staan tijdens het voorjaar. De gemiddelde temperatuur in augustus bereikt 30 graden, terwijl januari vaak de koudste maand is met ongeveer 10 graden. In september begint de regio weer iets af te koelen, waardoor het een prachtige nazomer reismaand is. Het is ook de tijd waarin de druivenoogst in volle gang is voor de lekkerste regionale wijnen.

De bijzondere Alentejo...

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

De authentieke Alentejo regio is bijzonder, gastvrij en veelzijdig. Naast prachtige landschappen met olijf- en kurkbomen biedt deze regio marmer, charmante steden, historie en een zeer vriendelijke bevolking. Bezoek de dorpjes en steden en laat u meeslepen in de verhalen welke schuilen achter de historische monumenten. Bent u liever actief bezig? Deze regio biedt uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden. Dwaal door de straatjes van Évora en bezoek de indrukwekkende bottenkerk. Bezoek een wijnboerderij en proef de heerlijke lokale wijnen. Reserveer een kookcursus en maak kennis met de Portugese keuken. Geniet van de wellness faciliteiten in een van de vele hotels of vaar met uw eigen boot over het stuwmeer. De Alentejo verrast!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips