Zoek op land, regio of reis

×

Algarve...

De Algarve, strand en authentieke dorpen

De Algarve is het meest zuidelijke gedeelte van het Portugese vasteland en is één van de belangrijkste zonbestemmingen van Europa! Een goede infrastructuur, ruim 240 km zandstrand, vele uren zon en een vriendelijke en gastvrije bevolking zijn een garantie voor een heerlijke vakantie. Het hele jaar door heerst er een mild en zonnig klimaat dat lijkt op dat van Noord-Afrika. Door de snelle uitbreiding van de hotelcomplexen is de oorspronkelijke kustlijn wel veranderd, maar er zijn toch nog vele authentieke dorpjes en havenstadjes te vinden. De witte huisjes en de vele prachtige bloemen en planten vormen nog steeds een rustieke achtergrond, ook in druk bezochte badplaatsen als Albufeira en Armação de Pêra.

Het centraal gelegen Praia da Rocha heeft een van de mooiste stranden van de Algarve met opvallende rotspartijen. Het meer mondaine Vilamoura heeft een grote jachthaven en een levendige boulevard met veel horecagelegenheden, prachtige stranden en in de directe omgeving liggen een 8-tal fantastische golfbanen. Maar ook plaatsen als Monte Gordo, Cabanas en Tavira hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot gezellige badplaatsen.

De naam Algarve is afkomstig van het Arabische El-Gharb (het meest westelijk gelegen deel van het Moorse Rijk). De Moren, die de Algarve vanaf 711 na Chr. vijf eeuwen lang overheersten, zorgden voor bloei en welvaart. Nog steeds is hun invloed merkbaar in de architectuur, de azulejos (blauwe tegeltjes) en de door hen geïmporteerde sinaasappel- en amandelbomen. De Algarve werd het laatst van heel Portugal (in 1249) door de Christenen veroverd.

De beste reistijd voor de Algarve

Door het mediterrane klimaat zijn de zomers warm en de winters zacht in de Algarve. Hierdoor is de periode van mei tot en met september de beste reistijd, met aangename tot warme temperaturen en weinig neerslag. In juli en augustus kan de temperatuur gemiddeld oplopen tot 27 graden. Vergeet niet om regelmatig in te smeren met zonnebrand, want de zon is hier krachtiger dan in Nederland.

Vanwege de zachte winters is de Algarve een populaire bestemming voor overwinteraars en voor wie van de winterzon wil genieten, met temperaturen tussen de 10 en 15 graden. De maanden mei, juni en september hebben ideale weersomstandigheden om actief de Algarve te ontdekken, bijvoorbeeld door te wandelen of te fietsen.

De Algarve, de zonbestemming...

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

In het zuidelijkste puntje van Portugal vindt u de Algarve, waar de temperatuur stijgt en de prachtige kliffen en stranden u lokken. De Algarve heeft ruim 240 km zandstrand, een goede infrastructuur, veel zon en een gastvrije bevolking. Ontdek de vissersdorpjes, breng een bezoek aan grotere steden zoals Faro of maak een foto op de beroemde kaap Cabo de São Vicente. Eet een visje aan de boulevard van Olhão, bekijk de bootjes in het knusse Tavira, reserveer een golfbaan in Vilamoura of geniet van de heerlijke stranden in Monte Gordo. De Algarve heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips