Zoek op land, regio of reis

×

Midden-Portugal - Centro...

Beiras

De provincie Beiras bestaat uit Beira Alta, Beira Litoral en Beira Baixa. Beiras is een van de minst ontgonnen toeristische gebieden van Portugal. Hier vindt u nog prachtige afgelegen zandstranden, kleine baaien en een licht glooiend tot bergachtig achterland met pittoreske dorpjes en historische steden.
Bezoek Aveiro met haar vele kanalen, de levendige universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal) of het ommuurde Obidos met haar imposante kasteel, wat nu als schitterende pousada dienst doet.

Vele kastelen en versterkte steden vormen een keten langs de grens met Spanje. Het zijn geen toeristenoorden, maar het gebied heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Restanten van deze beschaving vindt u terug in de vele opgravingen (Conimbriga).

De schitterende historische universiteitsstad Coimbra was ooit de residentie van Portugals eerste koning Afonso Henriques en zijn hofhouding. Deze stad ligt in het zuidelijke deel van de Beira Litoral en is zeker een bezoek waard.

De Costa Prata (de zilverkust) strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden. De stad Aveiro is gelegen aan de lagunes van de Ria de Aveiro. Aveiro was ooit een grote zeehaven en de stad verkreeg haar welvaart dankzij de zoutwinning en de kabeljauwvisserij voor de kust van New Foundland (Amerika). Praia de Mira, een klein vissersdorp dat zich snel ontwikkelde tot vakantieoord, is geliefd vanwege de brede zandstranden, de mooie vakantiehuisjes en de vele winkels, bars en restaurants. Een nog drukkere badplaats is Figueira da Foz, een levendig en kosmopolitisch vakantieoord met een grote jachthaven, brede stranden en een onstuimige branding.

Viseu, hoofdstad van Beira Alta, is een levendige regionale stad die in de tijd van de Romeinen een belangrijk centrum werd. De stad ligt midden in de Dão wijnstreek. De beroemdste inwoner van Viseu is Portugals grootste kunstenaar Grão Vasco (ca. 1475-ca.1542).

De universiteitsstad Coimbra...

Shelly Metselaar, Reisspecialist

Coimbra staat vooral bekend om zijn indrukwekkende universiteit die sinds de 13e eeuw bestaat en inmiddels ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De universiteit staat in de bovenstad en is via smalle straatjes bereikbaar. Struin na uw bezoek aan de universiteit door de gezellige straatjes en geniet van een kop koffie en een typisch Portugees gebakje, zoals de pastel de nata, pasteis de Santa Clara of arrufadas in één van de historische cafés in de benedenstad.

Het reisaanbod...

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips