Zoek op land, regio of reis

×

Noord-Portugal...

Noord-Portugal

Noord-Portugal is één van Portugals meest traditionele regio's. Deze streek biedt rust en ruimte. Het noorden is nog niet overspoeld door het massatoerisme en is juist daarom zeer geschikt om het échte Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen.
De grote rivier Douro vormt de natuurlijke grens tussen het noorden en de rest van Portugal. Het gebied is bij de toeristen nog niet zo bekend, maar daar zal de komende jaren zeker verandering in komen. En terecht, want in het noorden vindt men de nog de traditionele Portugese manier van leven en kan men nog genieten van de ongerepte natuur.
Minho is een vruchtbare streek met kleinschalige landbouw, kronkelige bergweggetjes, prachtige witte stranden aan de Costa Verde, bossen, heuvels en ruige bergen. U vindt hier schitterende natuurreservaten en mooie eeuwenoude dorpjes en steden.
Douro Litoral staat bekend als de portstreek. Tussen de steile oevers van de Douro en de bergen liggen de vele landhuizen (quinta's) te midden van de terrasvormige wijngaarden. Porto is de bijzondere hoofdstad van het noorden.
In de steden Guimarães, Braga en Bragança vindt u interessante bezienswaardigheden en monumenten. Aan de Costa Verde liggen drukke badplaatsen als Esposende en Ofir. Niet ver daarvandaan, aan de monding van de Lima, ligt het drukbezochte historische havenstadje Viana de Castelo.
In het noorden van Minho ligt het Parque Nacional da Peneda-Gerês, een schitterend natuurpark met woeste bergen, beboste dalen, traditionele boerendorpjes en middeleeuwse kastelen.
Trás-os-Montes is wild en ongerept, arm en onbekend. Via kronkelige bergweggetjes rijdt u door stille boerendorpjes en eeuwenoude stadjes. Bragança, de hoofdstad, is indrukwekkend gelegen op een heuveltop.
Een heel ander landschap is te zien in de Douro vallei (Trás-os-Montes). U vindt hier terrasvormige wijngaarden, amandelbomen, grote landerijen en langs de rivier de vele quinta's, waar men na een rondleiding de portwijn kan proeven.
Het centraal gelegen stadje Pinhão staat bekend om het treinstation wat versierd is met prachtige azulejo-tableaus met afbeeldingen van diverse tradities uit de regio,
De treinroute langs de Douro is spectaculair. Deze loopt langs een groot deel van de rivier, ver weg van de autowegen die veel verder landinwaarts liggen.

De beste reistijd voor Noord-Portugal

Ontdek het verfrissende noorden van Portugal, waar u zelfs in de zomer de steden Porto, Braga en Guimarães kunt bezoeken zonder te bezwijken aan de hitte. Terwijl de binnenlandse natuurgebieden in de zomer temperaturen kunnen bereiken van wel 40 graden, zijn het voorjaar en najaar ideaal voor actieve wandelingen en fietstochten.

Het noorden van Portugal staat bekend om zijn vruchtbare, ruige en kleurrijke landschap, dat tot leven komt met de overvloedige regenval van oktober tot april. Deze regenbuien zorgen voor een weelderige en prachtige natuur.

Onbekend Noord-Portugal...

Colinda Klijn, Reisspecialist

In Noord-Portugal valt zoveel te ontdekken... Uiteraard mag u steden als Guimaraes en Braga of het bruisende Porto niet missen. Bezoekt u ook eens Capela do Senhor da Pedra, bijzonder vanwege zijn zeshoekige vorm en gelegen op de rotsen aan de zee. Maak een tochtje in een moliceiro (boot) in Aveiro, het Venetië van Portugal. In het achterland ligt de Fraga da Pena waterval verstopt. U komt hier via smalle weggetjes, dwars door kleine dorpjes. Wandel over de stepping stones in Chaves en slenter door het historische centrum. Mijn advies, neem de tijd voor deze prachtige regio!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips