Zoek op land, regio of reis

×

Luxe Rural Special 4 - Noord & Midden Portugal in boutique hotels...

Geniet van comfortabele hotels en landelijk Portugal

Fly-drive | 8, 10, 13 of 15 dagen | Portugal

Tijdens deze fly-drive maakt u kennis met het ongerepte noorden van Portugal, verblijft u in het natuurrijke midden en sluit de reis af in de authentieke Alentejo regio. Verblijf in comfortabele, sfeervolle accommodaties (ook geschikt voor de winter). En dit alles voor een speciale reissom!

Vanaf 840,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 23/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 10, 13 of 15 dagen | Portugal

De Douro-vallei, indrukwekkende natuurgebieden en historische steden, dit alles komt u tegen gedurende deze mooie reis door Portugal. Begin de reis in het noorden en rij langs de wijnvelden, over zachtglooiende heuvels en door de bergen richting verschillende pittoreske vestingstadjes. U verblijft in sfeervolle accommodaties waar het heerlijk vertoeven is.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Porto - Redondelo, Casas Novas Countryside hotel, 140 km
Dag 2: Redondelo, Casas Novas Countryside hotel
Dag 3: Redondelo - Serta, Convento da Serta, 310 km
Dag 4: Serta, Convento da Serta
Dag 5: Serta, Convento da Serta
Dag 6: Serta - Abela, Monte do Giestal, 285 km
Dag 7: Abela, Monte do Giestal
Dag 8: Abela - Luchthaven Lissabon, 147 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'. De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, draaien wij de route om of bieden wij een gelijkwaardige accommodatie aan, altijd in overleg met u.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- Spa toegang Casas Novas
- Spa toegang Monte do Giestal
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Welkom in Noord-Portugal

Na aankomst op de luchthaven van Porto haalt u de huurauto op en kunt u naar de eerste bestemming rijden. Noord-Portugal is een streek waar de natuur alle ruimte krijgt, alles is hier rustig en ontspannen. De eerste bestemming ligt nabij Chaves, een mooi vestingstadje tegen de Spaanse grens en een bezoek meer dan waar. Rijd ook naar het historische Guimarães, de geboortestad van Portugal en dus vol UNESCO-werelderfgoed. Of naar de Douro-vallei, waar de wijngaarden net als Indonesische rijstvelden in terrassen tegen de heuvels gebouwd zijn. Onderweg rijdt u hoe dan ook door een prachtig heuvellandschap en langs natuurparken, terwijl u zich afvraagt waarom bijna niemand deze streek nog kent. Ontspannen in het binnen- of buitenzwembad, een massage of een heerlijk gerecht bestellen in het hotel is ook mogelijk.

Route: Porto - Redondelo, 140 km

Dag 3 - 5: Ontdek natuurrijk en cultureel Midden Portugal

U vervolgt de reis naar het midden van Portugal waar u wederom in een prachtige accommodatie verblijft. Midden in het stadje Serta is het een ideale uitvalsbasis om dit deel van Portugal te ontdekken. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige omgeving tijdens een wandeling in de schitterende natuur met bossen, valleien, stuwmeren en rivierstrandjes en bewonder de rivier in de 'Duivelsvallei" die verderop uitmondt in het stuwmeer. Het rivierwater is hier het meest helder en schoon ter wereld. Meer benieuwd naar de historie en cultuur in de omgeving? Bezoek dan bijvoorbeeld Convento de Cristo in Tomar, de kloosters van Batalha, de oude universiteit van Coimbra of het bedevaartsoort Fatima. Er zijn voldoende mogelijkheden!

Route: Redondelo - Serta, 310 km

Dag 6 - 7: Op naar de Alentejo!

U sluit de reis af aan de westkant van de rustgevende regio Alentejo. Geniet van de kalmte, het glooiende heuvellandschap en pittoreske dorpjes. Vergeet 's avonds niet een keer naar de schitterende sterren te kijken, want de Alentejo staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om ze zo helder te zien. Maak een mooie wandeltocht in het natuurpark Costa Vicentina, of bezoek stadjes als Beja en Evora. Een dagbezoek aan Lissabon behoort ook tot de mogelijkheden!

Route: Serta - Abela, 285 km

Indien u kiest voor een 13 of 15-daagse reis, dan verblijft u eerst nog 3 nachten in Monte dos Cordeiros in het oosten van de Alentejo, nabij de Spaanse grens bij Badajoz. Hier verblijft u in een gerenoveerd landhuis midden in de natuur. Ook hier kunt u mooie wandeltochten maken, vogels spotten of een boottochtje maken over de rivier. Kortom, na deze reis gaat u weer opgeladen en vol mooie ervaringen naar huis.

Dag 8: Vol nieuwe reiservaringen terug naar huis

De laatste dag rijdt u naar de luchthaven van Lissabon waar u de huurauto weer inlevert en terug vliegt naar huis.

Route: Abela - Luchthaven Lissabon, 170 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Redondelo, Casas Novas
3 nachten Serta, Convento da Serta
2 nachten Abela, Monte do Giestal

Overnachtingen 10-daagse reis

3 nachten Redondelo, Casas Novas
3 nachten Serta, Convento da Serta
3 nachten Abela, Monte do Giestal

Overnachtingen 13-daagse reis

3 nachten Redondelo, Casas Novas
3 nachten Serta, Convento da Serta
3 nachten Monte dos Cordeiros
3 nachten Abela, Monte do Giestal

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Redondelo, Casas Novas
4 nachten Serta, Convento da Serta
3 nachten Monte dos Cordeiros
4 nachten Abela, Monte do Giestal

Monte dos Cordeiros

Indien u kiest voor de 13- of 15-daagse reis, dan verblijft u gedurende de route ook in Monte dos Cordeiros. Bij Monte Dos Cordeiros, gelegen in de Alentejo, staat rust en natuur centraal. De oude boerderij is omgetoverd tot een luxe landhuis. De geschiedenis van het gebied komt terug in de behouden materialen en details van het huis en is gemixt met een moderne inrichting. Er is een zwembad aanwezig met uitzicht over het uitgestrekte landgoed. U kunt tijdens uw verblijf een wandeling maken door de tuin met de verschillende soorten gewassen of een bezoek brengen aan de dieren. Onder aan de accommodatie ligt de Alcaforada Dam, waar u kunt kajakken, kanoën of roeien. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Birdwatching of een vistocht over de rivier behoort ook tot de mogelijkheden.

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Casas de Novas

Casas Novas Countryside Hotel ligt in het centrum van het dorpje Redondelo, nabij Chaves. Het hotel beschikt over een gerenoveerd restaurant en verschillende gezellige zithoeken. Naast het buitenzwembad is er ook een binnenzwembad, een tennisbaan en een sauna aanwezig. U kunt tevens genieten van een heerlijke massage. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en spreekt in de meeste gevallen vloeiend Engels. U kunt ten alle tijden gebruik maken van het zitgedeelte buiten op de patio en een wandeling maken langs de tuinen en sportvelden.

De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning, zithoeken en een balkon. Er zijn kamers met twee aparte bedden en kamers met een tweepersoonsbed.

Er is gratis WIFI aanwezig en er kan bij het hotel worden geparkeerd.

Convento Da Serta

Convento Da Serta ligt op een berg in het midden van het plaatsje Serta. Centraal gelegen in Portugal zijn er uitstapjes mogelijk richting bekende plekken en gebieden, waar het personeel u over kan informeren. Convento Da Serta serveert een royaal ontbijt buffet met lokale specialiteiten, welke ook op de kamer genuttigd kunnen worden. In het restaurant kunt u genieten van traditionele gerechten of u kunt u avonden spenderen in de omgelegen restaurants. Het buitenzwembad is gevuld met zout water en er zijn verschillende massages te boeken tegen een toeslag.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, verwarming, flat screen tv's en zijn geluidsdicht. Voor uw waardevolle spullen is een kluisje aanwezig.

In de gehele accommodatie kunt u gratis gebruik maken van de WIFI en er is gratis parkeergelegenheid naast het hotel.

Monte do Giestal

Monte do Giestal is de ideale plek om uit te rusten, te genieten van de natuur en een perfect toevluchtsoord voor een romantisch uitje.

Monte do Giestal ligt aan de kust van Alentejo en telt 10 huizen. De accommodatie beschikt over een buitenzwembad en binnenzwembad. De spa heeft privémassagekamers, een bubbelbad en een sauna. In hetzelfde gebouw is ook een kleine sportschool te vinden.
Gasten kunnen een potje biljart spelen in de speelkamer in het hoofdgebouw, waar de receptie te vinden is. In het hoofdgebouw wordt het ontbijtbuffet geserveerd.

De ruime en lichte huizen van Monte do Giestal hebben een woonkamer met een open haard en een flatscreen-tv met satellietzenders. De goed uitgeruste keuken heeft een vaatwasser en een grote koelkast. Elke kamer is ingericht met betegelde vloeren en neutrale tinten. De kamers beschikken allen over airconditioning.

De accommodatie biedt gratis WIFI en parkeergelegenheid.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Onbekend Noord-Portugal...

Colinda Klijn, Reisspecialist

In Noord-Portugal valt zoveel te ontdekken... Uiteraard mag u steden als Guimaraes en Braga of het bruisende Porto niet missen. Bezoekt u ook eens Capela do Senhor da Pedra, bijzonder vanwege zijn zeshoekige vorm en gelegen op de rotsen aan de zee. Maak een tochtje in een moliceiro (boot) in Aveiro, het Venetië van Portugal. In het achterland ligt de Fraga da Pena waterval verstopt. U komt hier via smalle weggetjes, dwars door kleine dorpjes. Wandel over de stepping stones in Chaves en slenter door het historische centrum. Mijn advies, neem de tijd voor deze prachtige regio!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips