Zoek op land, regio of reis

×

Puur Portugal Charming & Boutique...

Charming & Boutique Special - Noord en Midden Portugal

Fly-drive | 8, 10, 12 of 15 dagen | Portugal

U wilt toch ook verblijven in kleinschalige, charming en boutique hotels? Style in Travel heeft een groot aantal kamers gereserveerd bij de Unlock hotels, een groep van gelijkgestemde accommodaties waar juist deze drie items centraal staan. De hotels ademen allen hun eigen sfeer uit. Onze inkoper kent de eigenaar, heeft gelet op het service niveau en heeft geselecteerd op gastvrijheid en kwaliteit. U verblijft in charming / boutique hotels en maakt tijdens deze fly-drive kennis met het groene noorden van Portugal met haar cultureel interessante stadjes en de prachtige Douro vallei. Vervolgens ontdekt u het ommuurde stadje Obidos. U sluit de reis af in Amarante in het Douro gebied. Nu alleen bij Style in Travel voor een hele speciale reissom!

Vanaf 812,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 13/11/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 10, 12 of 15 dagen | Portugal

U start de reis in Viana do Castelo, een kuststadje ten noorden van Porto. Vanuit hier is een bezoek aan Guimaraes en Braga aan te bevelen. U vervolgt de reis naar de Douro waar u een boottocht kunt maken over de Douro rivier en de terrasvormige wijngaarden kunt bewonderen. In het ommuurde stadje Obidos en omgeving kunt u een stukje van de Portugese geschiedenis ontdekken. U sluit de reis af in Amarante waar u de tijd heeft om na te genieten en de heerlijke Douro wijnen te proeven!

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Porto - Viana do Castelo, Casa Melo Alvim, 65 km
Dag 2: Viana do Castelo, Casa Melo Alvim
Dag 3: Viana do Castelo - Baiao, Quinta de Lavandeiras, 130 km
Dag 4: Baiao, Quinta de Lavandeiras
Dag 5: Baiao - Obidos, Senhoras Rainhas, 300 km
Dag 6: Obidos, Senhoras Rainhas
Dag 7: Obidos - Telões, Monverde Wine Hotel, 290 km
Dag 8: Telões - Luchthaven Porto, 60 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.
De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Welkom in traditioneel Noord-Portugal

Na aankomst op de luchthaven van Porto haalt u de huurauto op en rijdt u naar de Viana do Castelo, ten noorden van Porto. Viana do Castelo staat bekend om zijn prachtige borduursels met goudfiligraan een traditie die nog in ere wordt gehouden en u kunt bewonderen in het Museum do Traje (klederdracht en goud). De stad wordt ook gezien als het ‘Mekka voor architectuur’ dankzij de vele hedendaagse architecturen die de stad hebben ontworpen. Vergeet ook niet de regio te ontdekken met een fietstocht langs de rivier of ga uitwaaien op het zandstrand.

Route: Luchthaven Porto - Viana do Castelo, 65 km

Dag 3 - 4: De betoverende Douro vallei

Adembenemend is het uitzicht in het hart van de Douro wijn regio. De Douro rivier betekent de ‘gouden rivier’ en slingert door de bergen, eindeloze wijngaarden, traditionele dorpjes en een schitterend groen landschap. Uiteraard is een bezoek aan een wijngaarden een must voor het proeven van Douro-wijnen (tafelwijnen) en Portwijn (versterkte wijnen). Rij verder naar het noorden en ontdek de steden Guimaraes en Braga of rijdt verder de Douro vallei in naar Lamego, Armamar en Pinhão.

Route: Viana do Castelo - Penha Longa, 130 km

Dag 5 - 6: Het sfeervolle Obidos

De smalle straatjes met kinderkopjes, de witgekalkte huizen met gele en blauwe omlijstingen, het kasteel en de 1,6 km lange stadsmuur. Wij begrijpen wel waarom Obidos een van de meer sfeervolle stadjes is van het land. De hoofdstraat van Óbidos is de Rua Direita, niet te missen als u het centrum inloopt. Hier vindt winkeltjes bezoek ook Chocolataria Prazer e Vicio waar u de beroemde kersenlikeur proeft.

Route: Penha Longa - Obidos, 300 km

Dag 7: Wijn proeven in Amarante

U sluit de reis in Portugal af in Telões. Uw hotel is prachtig gelegen en biedt naast fijne kamers tevens een spa en u kunt hier genieten van een wijnproeverij. De omgeving leent zich uitstekend voor een tocht per paard, een wandeling of een picknick. Een heerlijke locatie om uw indrukwekkende reis op een rustige manier af te sluiten!

Route: Obidos - Telões, 290 km

Dag 8: Einde reis

De laatste dag rijdt u richting Porto. Helaas is het tijd om Portugal te verlaten, u levert de auto terug in op de luchthaven. Tijdens de vlucht terug naar huis kunt nagenieten van al het moois dat Portugal u gebracht heeft!

Route: Telões - Luchthaven Porto, 60 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Viana do Castelo, Unlock Casa Melo Alvim
2 nachten Baiao, Quinta de Lavandeiras
2 nachten Obidos, Unlock Senhoras Rainhas
1 nacht Telões, Unlock Monverde Wine Experience

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Viana do Castelo, Unlock Casa Melo Alvim
2 nachten Baiao, Quinta de Lavandeiras
3 nachten Obidos, Unlock Senhoras Rainhas
2 nachten Telões, Unlock Monverde Wine Experience

Overnachtingen 12-daagse reis

3 nachten Viana do Castelo, Unlock Casa Melo Alvim
2 nachten Baiao, Quinta de Lavandeiras
3 nachten Obidos, Unlock Senhoras Rainhas
3 nachten Telões, Unlock Monverde Wine Experience

Overnachtingen 15-daagse reis

4 nachten Viana do Castelo, Unlock Casa Melo Alvim
3 nachten Baiao, Quinta de Lavandeiras
4 nachten Obidos, Unlock Senhoras Rainhas
3 nachten Telões, Unlock Monverde Wine Experience

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Unlock Casa Melo Alvim

Hotel Casa Melo Alvim ligt in het historische centrum van Viana do Castelo en is het oudste herenhuis van de stad, gebouwd in 1509 in Manuelijnse stijl. Dit uiterst schilderachtige stadje ligt aan de monding van de Lima rivier met als achtergrond de groene heuvels. Het herenhuis werd met waardigheid gerestaureerd en omgebouwd tot een comfortabel en gastvrij hotel. Het hotel beschikt over 20 kamers en suites.

Het ontvangst van de gasten vindt plaats in het Atrium van "Francisco Melo Alvim", wat een prettige start is voor het begin van uw verblijf in het landhuis. De toegang tot de slaapkamers en de bibliotheek gebeurt via het barokke trappenhuis met balustrade. Alle kamers zijn ook te bereiken met de lift. De kamers beschikken o.a. over airconditioning, televisie en een zitje. U maakt gebruik van gratis wifi. Restaurants zijn op loopafstand te bereiken. Diverse stranden bevinden zich op nog geen 10 minuten rijden. Casa Melo Alvim is ook voorzien van een klein buitenzwembad, bibliotheek en een bar.

Aan te bevelen bezienswaardigheden:
- Fontijn "Praca da Republica"
- De oude stad
- Het oude pelgrim ziekenhuis "Hospital Velho"

Naast het hotel vindt u een publieke parkeergarage waar u tegen een toeslag kunt parkeren. De uitrijkaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van het hotel.

Lavandeiras Douro Nature & Wellness

Lavandeira Douro Nature & Wellness is ontstaan uit de herstructurering en uitbreiding van de Casa da Lavand`eira. Een herenhuis uit de 18e eeuw met een bevoorrechte ligging aan de oevers van de rivier de Ovil, omringd door wijngaarden. Het restaurant serveert traditionele gerechten in een modern jasje. Ook kunt u uiteraard de lokaal geproduceerde wijnen proeven. De kamers zijn sfeervol ingericht en o.a. voorzien van airconditioning en u maakt gebruik van gratis WiFi.

Unlock Senhoras Rainhas

Het boetiekhotel Casa das Senhoras Rainhas is gelegen binnen de muren van Óbidos in het hart van het centrum. Als u eenmaal binnen de verdedigingsmuren bent, waant u zich bijna in een sprookjeswereld. De gezellige straatjes zijn gevuld met winkels en restaurants. De stranden van Peniche bereikt u in ca. 20 minuten rijden.

Heel het jaar door vinden er verschillende festiviteiten plaats, zoals het chocoladefestival, de middeleeuwse markt en de kerstmarkt. Na een dag vol nieuwe indrukken kunt u in bar nagenieten met een drankje. De kamers zijn voorzien van een televisie en u kunt gebruiken maken van de gratis wifi in het hotel. In het hotel is er een lift aanwezig.

Aan te bevelen bezienswaardigheden:
- Porta da Vila
- Museu Municipal de Óbidos

Obidos bestaat uit kleine straatjes en verschillende plaatsen waar u openbaar kunt parkeren.

Unlock Monverde Wine Experience

Het Monverde Wine Experience Hotel ligt in Telões in het noorden van Portugal. Bezienswaardigheden zoals de stadjes Amarante en Guimaraes en de Douro vallei liggen in de buurt. Zoals de hotelnaam doet vermoeden kunt u hier uitstekende regionale wijnen proeven. Het hotel biedt hiernaast een buitenzwembad, Spa en een restaurant.

De kamers zijn ruim en charmant uitgevoerd met warme kleuren. o.a. voorzien van televisie, gratis wifi verbinding en airconditioning.

De accommodatie heeft genoeg parkeergelegenheid.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Onbekend Noord-Portugal...

Colinda Klijn, Reisspecialist

In Noord-Portugal valt zoveel te ontdekken... Uiteraard mag u steden als Guimaraes en Braga of het bruisende Porto niet missen. Bezoekt u ook eens Capela do Senhor da Pedra, bijzonder vanwege zijn zeshoekige vorm en gelegen op de rotsen aan de zee. Maak een tochtje in een moliceiro (boot) in Aveiro, het Venetië van Portugal. In het achterland ligt de Fraga da Pena waterval verstopt. U komt hier via smalle weggetjes, dwars door kleine dorpjes. Wandel over de stepping stones in Chaves en slenter door het historische centrum. Mijn advies, neem de tijd voor deze prachtige regio!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips