Vanuit Nederland rijdt u eenvoudig met de eigen auto naar Denemarken, Zweden en Noorwegen. Kies voor een langer verblijf in een van deze landen of combineer meerdere bestemmingen tijdens een autovakantie Scandinavië. Korte veerverbindingen en bruggen verbinden de 3 landen!


Autovakantie Denemarken

Op weg naar Noorwegen of Zweden zult u altijd door Denemarken rijden. Stop op de heen- en terugeis in de hippe stad Århus, geniet van de kastelen van Funen of ontspan aan het lange zandstrand langs de Noordzee. Denemarken is ook een heerlijke vakantiebestemming. Ontdek hier de combinatie van charmante eilanden, pittoreske dorpjes en historische Viking-nederzettingen, omringd door een rijke, zeer toegankelijke natuur.  Verblijf er in gastvrije guesthouses (Kro's) of in de statige kastelen. Van de zandstranden en meren in Jutland, de sprookjesachtige kastelen en eilanden van Funen tot het kosmopolitische Kopenhagen in Seeland, Denemarken biedt voor elk wat wils.

Autovakantie Noorwegen

Het rijden door Noorwegen is een ervaring op zich. Na elke bocht zult u weer verrast worden door een ander magnifiek uitzicht. Het zuiden van Noorwegen heeft een prachtige kustlijn, met ontelbare baaien en pittoreske vissersdorpjes. Niet voor niets is het een populaire vakantiebestemmingen voor de Noren. In het binnenland maakt het vlakke landschap als snel plaats voor de heuvels van de Telemark regio en uitgestrekte berggebieden, waar u urenlang kunt wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Een hoogtepunt van elke autoreis Noorwegen is een bezoek aan de fjorden langs de westkust. Imposante bergen met eeuwige sneeuw en watervallen omringen hier de diepe fjorden. Vele autoroutes en wandelingen leiden u hier langs indrukwekkende uitzichten.  De stad Bergen, gelegen aan de voet van zeven bergen, is  de op één na grootste stad van Noorwegen, maar heeft de sfeer van een kleine stad. Struin er door de straatjes van de oude wijk Bryggen en maak een ritje met de kabelbaan naar de top van de Fløyen-berg.

Autovakantie Zweden

Een autovakantie Zweden biedt liefhebbers van natuur en cultuur het beste van twee werelden. Zweden is in de eerste plaats de reisbestemming voor wie rust en ruimte zoekt. Het is een land met een ongerepte natuur vol bossen en meren, waar elanden plots de weg kunnen oversteken en u de natuur echt voor uzelf heeft. De provincie Skåne in het uiterste zuiden  heeft de meeste zonuren. Dit is een heerlijke regio om uw autovakantie in Zweden te beginnen. Vooral de zuidkust met de ruige kustlijn en het charmante stadje Ystad zijn een bezoek waard. Hier vindt u ook een van de grootste Vikingmonumenten van Zweden, Ales Stenar. In Midden-Zweden wordt de natuur ruiger en spectaculairder. Het uitgestrekte merengebied hier is een paradijs voor wandel- en kanoliefhebbers. Verder noordwaarts rijken de bergen tot boven de boomgrens. Combineer de natuur met de cultuur in de  steden Malmø, Göteborg en Stockholm, bruisende steden, waar u in alle jaargetijden terecht kunt voor een flink portie cultuur, historie en culinaire hoogtepunten.
Zuid- en Midden-Zweden zijn uitstekend bereikbaar met de eigen auto vanuit Nederland. U bereikt Zweden o.a. vanuit Denemarken over de lange Øresund-brug  in het zuiden of met een korte overtocht per veerboot van Frederikshavn naar Göteborg in het noorden.