Zoek op land, regio of reis

×

Extremadura...

Extremadura, het onontdekte Spanje

Een regio vol diversiteit en waar u vele waardevolle monumentale locaties bezoekt af gewisseld met een wandeling door de prachtige natuurlandschappen. Hier proeft u de lekkerste gezouten hammen van heel Spanje.

Cultuur snuiven in de Extremadura
Bezoek de oude stadjes waar de tijd heeft stilgestaan, oude kastelen en kloosters ieder met zijn eigen karakter. Er zijn drie locaties in de Extremadura die u niet mag overslaan en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In Mérida, de hoofdstad, bezoek de archeologische vindplaatsen die u niet mag missen. Neem de stad goed in uw op want overal ziet u de mooiste Romeinse relikwieën. In 1993 werden de belangrijkste Romeinse monumenten, zoals het Amfitheater en het Hippodroom, op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Het Amfitheater is open voor bezichtigingen en breng absoluut een bezoek aan het daar gelegen museum. Hier kunt u zeer goed zien hoe daar het Romeinse leven van destijds was. In Guadalupe vindt u de volgende parel het schitterende Real Monasterio de Santa Maria de Guadalupe. Volgens de legende is dit de plek waar in het begin van de 14de eeuw een herder een visioen van Maagd Maria ontving. Verzorgd door Franciscaanse monniken blijft het een van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land.

De laatste UNESCO Werelderfgoed locatie is Cáceres. Net als andere steden is Cáceres omringd door dikke stadsmuren en de religie is duidelijk te herkennen in de zes kerken. Vanaf de Plaza Mayor is de geschiedenis goed zichtbaar en bovendien gezellig door de vele terrasjes. Vanuit de naast de kerk gelegen toren heeft u een goed overzicht op de oudheden.

De beste reistijd voor Extremadura

Ontdek het hele jaar door de betoverende Extremadura als geweldige bestemming, maar de ideale maand hangt af van uw voorkeuren. De beste reistijd is van april tot en met juni en september. Geniet van warme temperaturen en minimale neerslag in deze periode. Voor natuurliefhebbers zijn maart tot en met juni de topmaanden, wanneer prachtige bloemen, waaronder orchideeën, in bloei staan en verschillende diersoorten, waaronder vogels, tevoorschijn komen. Juli en augustus zijn perfect voor zonliefhebbers die willen ontspannen bij het zwembad met een boek, maar houd er rekening mee dat de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 35 graden.

Dit mag u niet missen

Een andere spectaculaire attractie in de Extremadura die uw bezoek waard is in de woeste natuur. Als hoogtepunten het Nationaal Park Monfragüe en de Jerte-vallei. In het voorjaar kunt u de kersenbomen in bloei zien staan een unieke ervaring. Het Nationaal Park Monfragüe is een paradijs voor vogelspotters. De wandelpaden die door het park lopen zijn een ware speeltuin voor outdoor liefhebbers.

Extremadura, genieten van elke stap die je zet!

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

Er zijn maar weinig landen in Europa die zo’n variëteit bieden als Spanje. Extremadura is een inspirerend deel van Spanje, is goed bereikbaar en verrast u na iedere kilometer. De kusten bieden zonnig vakantieplezier, de binnenlanden barsten van de historie en bouwkunst en de steden zijn de perfecte verzamelplek voor historie en cultuur. Met de regio Extremadura wordt er weer een heel scala aan toeristische mogelijkheden aan het Spaanse pallet toegevoegd. Het land van de 'Conquistadores' is één van de minst bekende regio's van Spanje en bestaat uit de twee provincies, namelijk Caceres en Badajoz. De beste reistijden zijn het hele jaar door, maar in de zomermaanden kan het erg heet zijn. Het is aan te raden om zo af en toe een zijweggetje te pakken en op de gok wat rond te toeren. Voor u het weet zit u in een heel klein plaatsje aan lokale specialiteiten. Hier is een 3-gangenmaaltijd voor €10,- eerder regel dan uitzondering.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips