Zoek op land, regio of reis

×

Extremadura...

Extremadura, het onontdekte Spanje

Extremadura, het onontdekte Spanje

Plasencia telt rond de 40.000 bewoners en is vooral belangrijk als centrum voor de regio. Als een van de weinige steden heeft de gemeente daarom nog steeds een markt in het centrum waar de boeren hun groeten en fruit verkopen. Vanuit de Parador de Placencia, oorspronkelijk een 16e-eeuws klooster, loopt u daar binnen een paar minuten naartoe. De ommuurde stad met 6 poorten en 68 bogen is rond de 12e eeuw gesticht door Koning Alfons VIII. In de daarop volgende eeuwen werden er veel paleizen en huizen gebouwd. De grote kathedraal is een van de bekendste bezienswaardigheden. Hij bestaat uit een deel gebouwd in de 13e eeuw en een deel uit de 16e eeuw. Het aquaduct herinnert aan de Romeinen die daarmee zorgden dat er altijd water beschikbaar was. Ook het pand waar nu het Palacio Carvajal Giron hotel in gevestigd is, gelegen midden in het centrum met indrukwekkende kamers, doet u denken aan de Romeinen.

Cáceres is net als andere steden omringd door dikke stadsmuren en de religie is duidelijk te herkennen in de zes kerken. Vanaf de Plaza Mayor is de geschiedenis goed zichtbaar en bovendien gezellig door de vele terrasjes. Vanuit de naast de kerk gelegen toren heeft u een goed overzicht op de oudheden. In het oude gedeelte van de stad vindt u het 2- sterrenrestaurant Atrio met een wereldvermaarde wijnkelder. Een van de wijnen Chateau d’Yquem die daar ligt wordt geschat op een waarde tot wel €300.000,- en dat voor maar een half flesje. De andere duizend flessen doen daar niet voor onder! Vlakbij ligt het Centro de Artes Visuales Helga de Alvear, een museum met hele bijzondere hedendaagse kunst. De Parador de Caceres is een fraaie basis om van daaruit de stad te verkennen.

Zodra u aan komt rijden ziet u de contouren van Trujilo al verschijnen. Hier heeft u een echt foto moment. Het kasteel werd in de 10e eeuw gebouwd door de Arabieren op een granieten heuveltop. Voor die tijd kende het vele bewoners, van Romeinen tot Visigoten. Met de komst van de Arabieren werden ze langzaam verdreven. Beroemde inwoners waren onder andere de veroveraars van Peru en Francisco Pizarro met zijn broers, wiens beeld op het grote plein staat. Met het geld wat hij verdiende met zijn reizen liet hij paleizen bouwen rond de Plaza Mayor. Het plein is ook het startpunt voor een wandeling langs onder andere de kerk van Santa Maria -13e eeuw, om uiteindelijk te eindigen in het kasteel op het hoogste punt van de stad. Als toeristisch centrum heeft de stad meerdere hotels met onder andere het fraaie Parador de Trujillo.

Mérida ligt in de provincie Badajoz. De stad ligt aan de rivier de Gaudiana en is al gesticht in 25 BC. Het was uitgegroeid tot een van de belangrijkste Romeinse steden. Net als andere Spaanse steden is de stad vele malen belaagd en uiteindelijk volledig verwoest door de Arabieren in 713. In 1993 werden de belangrijkste Romeinse monumenten, zoals het Amfitheater en het Hippodroom, op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Het Amfitheater is open voor bezichtigingen en breng absoluut een bezoek aan het daar gelegen museum. Hier kunt u zeer goed zien hoe daar het Romeinse leven van destijds was. In de stad ligt ook de Parador Mérida. Dit was ooit een klooster, maar nu is het een hotel met tachtig kamers. Met een beetje geluk mag u met een speciaal mes de ham aan snijden, uiteraard wel met de nodige instructies.

Zafra is een klein provinciestadje waar de huizen door hun bouwstijl doen denken aan Andalusië. De kleine straatjes en pleinen versterken dat beeld. Op culinair gebied zit u hier uitstekend. Een restaurant zoals het Le Rebotica serveert maaltijden op sterrenniveau in een knusse setting. Het Parador Zafra is gevestigd in het oude kasteel, waar de dikke muren en een heerlijke binnenplaats vervlogen tijden dichtbij brengen.

Jerez de Caballeros is een klein stadje met veel hoogteverschil en is omgeven door dikke muren. Eeuwen terug is dit gebouw gebouwd door de Moren, maar vandaag de dag is het een agrarisch centrum waar de nadruk wordt gelegd op de productie van fruit. Tot de belangrijkste inwoners behoorde ooit de ontdekker Hernando de Soto. Hij wordt gezien wordt als degene die als eerste op de Mississippi diep het land Amerika invoer en Vasco Núñes de Balboa, die via Panama als eerste Europeaan op de Pacific terechtkwam.

Het andere Spanje

Woeste natuur en oude stadjes waar de tijd heeft stilgestaan

Extremadura, genieten van elke stap die je zet!

Otto-Mark Schaap, directeur & eigenaar

Er zijn maar weinig landen in Europa die zo’n variëteit bieden als Spanje. Extremadura is een inspirerend deel van Spanje, is goed bereikbaar en verrast u na iedere kilometer. De kusten bieden zonnig vakantieplezier, de binnenlanden barsten van de historie en bouwkunst en de steden zijn de perfecte verzamelplek voor historie en cultuur. Met de regio Extremadura wordt er weer een heel scala aan toeristische mogelijkheden aan het Spaanse pallet toegevoegd. Het land van de 'Conquistadores' is één van de minst bekende regio's van Spanje en bestaat uit de twee provincies, namelijk Caceres en Badajoz. De beste reistijden zijn het hele jaar door, maar in de zomermaanden kan het erg heet zijn. Het is aan te raden om zo af en toe een zijweggetje te pakken en op de gok wat rond te toeren. Voor u het weet zit u in een heel klein plaatsje aan lokale specialiteiten. Hier is een 3-gangenmaaltijd voor €10,- eerder regel dan uitzondering.

Toon kaart

Toon afbeeldingen

Het reisaanbod...

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips