Zoek op land, regio of reis

×

Valencia (regio)...

Valencia (regio)

Valencia: De op twee na grootste stad van Spanje heeft haar bezoekers veel te bieden. U vindt er veel bezienswaardigheden, zoals de gotische kathedraal, diverse interessante kerken, het Moorse badhuis 'Los Baños del Almirante' en de 14de-eeuwse stadspoorten. Valencia is ook beroemd vanwege de feestweek, Fallas, die elk jaar in maart plaatsvindt.

Direct ten zuiden van Valencia ligt het mooie strand Playa del Saler, vlakbij het grootste binnenmeer en natuurpark van Spanje, genaamd Albufera. Wij raden u zeer aan het achterland ten noorden van Valencia, de Maestrazgo, te bezoeken. Dit is een ruig berglandschap met prachtige dorpjes zoals Teruel en Alcaniz.

In de regio vindt u meer dan 100 kilometer aan kustlijn met gouden zandstranden en gezellige baaien. Het is ook een van de bergachtige regio’s van het land, hierdoor vindt u prachtige natuurreservaten zoals de Prat de Cabanes-Torreblanca en de Sierra de Espandán.

De beste reistijd voor Valencia

De beste reistijd voor een vakantie in Valencia is van mei tot en met september. Mei is nog een voorjaarsmaand, en in september heeft u vaak nog zomerse temperaturen in de eerste helft van de maand. In de maanden juli en augustus is de kans op bewolkt weer vrij klein, wat perfect is voor zonliefhebbers. De gemiddelde middagtemperaturen liggen tussen de 27 en 33 graden Celsius. In mei is het enkele graden koeler. Vrijwel elke zomer vindt er een hittegolf plaats, waarbij de temperatuur stijgt tot boven de 35 graden. Soms wordt het zelfs veertig graden. Voor een stedentrip naar Valencia worden mei, juni en september aanbevolen. April en oktober kunnen ook prima zijn, maar er is meer kans op neerslag en lagere temperaturen.

Dit mag u niet missen

In de omgeving van Alicante heeft u vele archeologische vindplaatsen die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed. Duizenden jaren geleden toen de Arabieren aan de macht waren in Elche zijn ze begonnen met het planten van palmbomen. Nu wandelt u tussen meer dan 3000 palmbomen door deze prachtige stad.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips