Zoek op land, regio of reis

×

Litouwen...

Het nog onontdekte Litouwen

Litouwen, met de hoofdstad Vilnius, is het grootste land van de drie Baltische Staten. Vilnius was een aantal jaar geleden nog onbekend als toeristische bestemming, maar de afgelopen jaren ontwikkelt het toerisme er sterk. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Bewonder de gebouwen, veelal in gotische- en barok stijl, en bezoek de sfeervolle pleinen en restaurants in het oude centrum. Niet alleen Vilnius is een bezoek waard.

In het district en nationaal park Trakai bevinden zich ongeveer 200 meertjes, Op een van de eilanden staat het prachtige rode kasteel van Trakai. Een bijzondere bezienswaardigheid is de Kruisheuvel bij Šiauliai. Hier stond vroeger een kasteel maar de Teutoonse ridders vernietigden het en staken het in de brand. Sinds de 19de eeuw hebben vele pelgrims, kunstenaars en ambachtslieden kruisen op de heuvel geplaatst ter nagedachtenis aan de doden. Bezoek de universiteitsstad Kaunas of de Koerse Schoorwal, een 98 kilometer lange landtong. Dit prachtige natuurgebied leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten. Beklim de hoge witte zandduinen en geniet van het uitzicht op de Oostzee en het Koerse Haf.


Beste reistijd voor Litouwen

De zomermaanden, juni tot augustus, bieden milde temperaturen variërend van 18°C tot 24°C, waardoor het ideaal is om de prachtige Baltische kust, historische steden zoals Vilnius en Trakai, en het platteland te verkennen. De lange zomerdagen zorgen voor veel daglicht. In de herfst (september tot oktober) verandert het landschap in een kleurenpalet. In de winter (december tot februari) kunt u genieten van sfeervolle kerstmarkten en winterse activiteiten, hoewel de temperaturen laag kunnen zijn. Voor rust en natuurpracht zijn het voor- en najaar ideaal, terwijl de zomer voor strandliefhebbers en zon geschikt is.

Bijzonder Estland, Letland & Litouwen...

Colinda Klijn, Reisspecialist & Product Manager

De Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen zijn nog relatief onbekend bij de Nederlanders en Belgen, terwijl deze landen veel te bieden hebben. U vindt hier een rijke cultuur, schitterende natuur en een gastvrije bevolking. Waan u in de middeleeuwen wanneer u door de oude stad van Tallinn loopt. Vergaap u aan de gebeeldhouwde pracht van de art nouveau-gebouwen in Riga. Verwonder u over de barokke grootsheid van Vilnius. De goede wegen en de relatief korte reisafstanden tussen de stad en de natuur maakt deze bestemmingen uitermate geschikt voor een fly-drive. De Baltische Staten verwelkomen u!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips