Zoek op land, regio of reis

×

Castilië en Leon...

Castilië en Leon

De grootste autonome deelstaat van Spanje wat betreft oppervlakte is Castilla y León. Toch is deze regio, vanwege haar klimatologische omstandigheden, zeer dunbevolkt. In Ávila, Salamanca en Segovia (alle drie steden die op de Werelderfgoedlijst staan) en in oude steden zoals Burgos, León en Valladolid, vindt u een schat aan bouwwerken uit de 15e en 16e eeuw. De beroemde Jacobsweg loopt ook door de regio Castilië-León en is een van de belangrijkste pelgrimsroutes ter wereld. De provincie Valladolid staat bekend om zijn wijnproductie.

Voor rust en natuur maakt u een wandeling door een van de bijna 40 beschermde natuurgebieden, waarvan het meest bekende het ruige landschap van het Picos de Europa Nationaal Park is. Dit gebied is ideaal om te fietsen, wandelen, klimmen en kajakken.

Dit mag u niet missen

Bewonder de grootste openluchtgoudmijn die tijdens de periode van het Romeinse Rijk is opgegraven, Las Médulas. In de provincie Segovia stapt u terug in de tijd tijdens een bezoek aan een van de vele kastelen, zoals die van Coca, Cuéllar en Pedraza. Tot de natuurlijke schatten van Ávila behoren het natuurreservaat Iruelas Valley en het regionale reservaat Sierra de Gredos, beide ideale plekken voor plattelandstoerisme.

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips