Zoek op land, regio of reis

×

Herancas do Alentejo...

De mooiste landelijk gelegen accommodaties in de meest authentieke regio's van Portugal

Met een verblijf in een Herança ontdekt u de magie van het plattelandsleven in al haar facetten. De ‘Heranças do Alentejo’ zijn authentieke, kleinschalige en landelijk gelegen accommodaties in Portugal. Allen comfortabel en met gastvrije eigenaren.

Verborgen Parels

Ontdek de rust van het Portugese plattelandsleven in deze veelzijdige regio.

Het UNESCO stadje Evora is een must-see als u in deze regio bent. Dwaal door de straatjes met witte huizen, langs de middeleeuwse stadsmuren en breng een bezoek aan de Capela dos Ossos (bottenkapel). Ook Elvas is uitgeroepen tot werelderfgoed. Dit stadje ligt dichtbij de Spaanse grens. Bij binnenkomst valt direct het enorme aquaduct op, maar het is vooral indrukwekkend door het enorme fort met een omtrek van 10km. Er zijn nog meer ommuurde stadjes, zoals Marvao en Monsaraz, die een bezoek meer dan waard zijn. Alle stadjes ademen de geschiedenis van Portugal, zoals ook Portalegre en Beja.

De regionale productie richt zich met name op olijfolie, kurk, marmer en natuurlijk wijn… Er zijn dan ook vele wijnhuizen te vinden waar u de wijnen kunt proeven in combinatie met lokale hapjes.

Verblijf daarnaast gedurende uw reis in authentieke, kleinschalige en landelijk gelegen accommodaties. Allen comfortabel en met gastvrije eigenaren. De Alentejo is de ideale bestemming voor een relaxte vakantie met volop cultuur, natuur en rust!

Meer van Alqueva

De Alentejo leent zich uitstekend voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, fietsen, watersport en vogelspotten! In en rondom het meer van Alqueva is de ideale plek om te genieten van de natuur. Alqueva is één van de grootste stuwmeren van Europa en beslaat ca. 250 km2.

Op het meer kunt u vooral genieten van diverse watersporten, zoals zeilen, waterskiën en wakeborden, maar ook een tochtje met de kano behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Daarnaast is het zelfs mogelijk om op het meer de overnachten in een gehuurd bootje! Wees zelf de kapitein van het schip en geniet van al het moois wat u onderweg tegenkomt. ’s Nachts valt u in slaap en hoort enkel het water langzaam klotsen.

Rondom het meer vindt u veel leuke wandel- en fietsroutes. De wegen en paden zijn goed en steeds wordt u verrast door panoramische vergezichten.

Zoals in heel Portugal kent ook deze regio natuurlijk zijn lokale specialiteiten, zoals ‘acordas’ (broodsoep) en de ‘migas’ (broodballetjes). De simpele gerechten hebben alles te maken met de mentaliteit van de bevolking: “ook al heeft men weinig, men zal alles delen“.

Heldere sterrenhemel

Bekijk ’s nachts de sterren in het gebied rondom het Alqueva meer (het eerste ‘Starlight Tourism Destination’ van de wereld).

De lucht in de Alentejo is nog helder en schoon. Dit levert vaak unieke beelden op in de nacht; de sterrenhemel lijkt op een zwarte deken met miljoenen heldere sterren. Zelfs de gemeenten rondom het Alqueva meer dimmen de straatlantaarns zoveel mogelijk om dit fenomeen zo goed mogelijk met het blote oog te kunnen zien.

Het is natuurlijk mogelijk om te overnachten rondom het Alqueva meer, zodat u een goede kans heeft om de sterren te bewonderen. Bekijk onze selectie van de Herancas do Alentejo. De Heranças do Alentejo zijn authentieke, kleinschalige en landelijk gelegen accommodaties. Allen comfortabel en met gastvrije eigenaren.

Liever de lucht op een andere manier bekijken? Een ballonvaart of vogelspotten met gids behoren ook tot de mogelijkheden!

Onbezorgde reizen beginnen met het juiste advies.

Ons ervaren team van reisspecialisten staat voor u klaar om u te adviseren bij uw vakantiekeuze. U kunt uw vragen of opmerkingen indienen via het contactformulier.. Wij zullen uw bericht dan zo spoedig mogelijk beantwoorden. Uiteraard kunt u met vragen ook bellen met onze reisspecialisten, Tel. 020 428 05 55

Style in Travel

Gildestraat 1
1704 AG Heerhugowaard
NEDERLAND
Tel. 020 428 05 55
Email. info@styleintravel.nl

ANVR nr: 02022
SGR nr: 02609

Kamer van Koophandel nr. 34109283
BTW nr. NL8076.24.500.B.01

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips